תקרת גבול האחריות בביטוח נסיעות לחו"ל

  • תקרת גבול אחריות בביטוח נסיעות לחו"ל
    דוד | 05/02/2011 14:01

    לפי תנאי הפוליסה, לאירוע תביעה ישנה השתתפות עצמית של 30 $. סכום תקרת האחריות הוא 500$ . אם הגשתי תביעה ע"ס 550$ , מהו הסכום המגיע לי ? לפי הבנתי, אני שילמתי 550$ פחות השתתפות עצמית = 520$, תקרת גבול האחריות 500$ אז אני אקבל 500$. חברת הביטוח טוענת כי היא מקזזת את סכום ההשתתפות העצמית מגובה תקרת האחריות, ולכן מגיע לי 470$. מי צודק?

    • תקרת גבול האחריות בביטוח נסיעות לחו"ל
      עו"ד יקי רנד | 08/02/2011 09:14

      על פניו, חב' הביטוח צודקת. לפי פרשנותך, כל אימתי ומוגשת תביעה ביטוחית מעל 530$, המשמעות היא ניכוי השתתפות עצמית מסכום התביעה, והעמדת כל תביעה שכזו על סכום של 500$. לא נראה לי שזו הייתה כוונת המשורר.