סירוב חברת הביטוח לבצע ביטוח

  • חברת הביטוח מסרבת לבטח קרן פנסיה
    חיים | 31/01/2011 16:38

    הגשתי בקשה להצטרפות לקרן הפנסיה של מגדל מקפת. לבקשתם צירפתי הצהרת בריאות וכן אישור רפואי בקשר למחלת קוליטיס אשר יש לי. בעקבות כך סירבה מגדל לצרף אותי. שאלותי, האם רשאית החברה לסרב לבטח ביטוח קרן פנסיה חובה? מצבי הבריאותי מצוין ומחלתי בדרגה קלה מאוד, האם יש טעם לערער? בעבודתי הקודמת הייתי מבוטח בחברת כלל יחד עם כל המשרד ושם לא נדרשתי למלא הצהרת בריאות. האם עדיף לי להישאר שם? לדברי סוכן הביטוח יש מצב שבמקרה וח"ו מחלתי תגרום לאובדן כושר עבודה, לא אקבל תגמולים, האם נכון? תודה.

    • סירוב חברת הביטוח לבצע ביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 01/02/2011 14:22

      צהריים טובים, כעיקרון, חברת הביטוח איננה מחויבת לבטח כל אדם והיא רשאית לסרב ולבטח מועמד לביטוח. יכול להיות שלאור האמור לעיל, עדיף לך להישאר בחברה הקודמת - התייעץ על כך עם סוכן הביטוח. על פניו, מאחר ומדובר במחלה קיימת (יש תקופות אכשרה לנושא זה בפוליסה), בהחלט יכול להיות שלא תוכל לקבל תגמולי אובדן כושר עבודה אם תהיה במצב זה בעקבות המחלה.