חוסר שיתוף פעולה מצד המבוטח

  • חוסר שיתוף פעולה של המבוטח עם המבטח
    אברהם | 28/01/2011 19:41

    מישהו נכנס בי מאחור ופגע ברכבי. הגשתי תביעה על נזקי רכוש נגד המבוטח וקיבלתי פסק דין בהיעדר הגנה. מאוחר יותר התברר לי כי קיימת פוליסה בתוקף עם מבטחת, והמבטחת הודתה בכך, רק מה? טוענת כי לא מאתרת את המבוטח ולכן אין בינה לביני כל יריבות. האם הפסק דין שקיבלתי כנגד המבוטח מסייע לי בצורה כלשהי? תודה

    • חוסר שיתוף פעולה מצד המבוטח
      עו"ד יקי רנד | 31/01/2011 13:26

      תוכל לעיין בתשובתי לשאלתו של כהן בנושא זה בדיוק. אוכל עוד להוסיף, כי עליך לשקול הגשת תביעה כנגד המבטחת, אליה תצרף את פסק הדין כנגד מבוטחה, וכן תצרף את הפוליסה הרלוונטית, או תטען לקיומו של כיסוי ביטוחי ללא פוליסה (בהנחה שאתה משוכנע כי אכן קיים כיסוי). במקרה של פוליסה תקפה, וכאשר נסיבות אירוע התאונה אינן במחלוקת, הרי שעל פניו קיים סיכוי סביר כי בית המשפט יכיר בתביעתך כנגד המבטחת