מה עושים כאשר צד ג' ומבטחת רכבו מתנערים מתאונה

  • צד ג- הפוגע-לא הודיע על התאונה
    כהן | 28/01/2011 06:51

    שלום! נהג של חברה פגע במכונית שלי כאשר נסע רוורס. הנהג שלנו לקח את מספר הפוליסה אבל לא לקח את פרטי ת"ז של הנהג . החברה בעל הרכב הפוגע מסרה לי את העתק הפוליסה אך טוענת שהנהג שלהם אשם והוא צריך לשלם. בינתיים הנהג הפוגע פוטר ונעלם. למרות פניות המבטחת לחברה בעלת הרכב הפוגע, זו לא מודיעה ואינה רוצה להודיע לחברת הביטוח על התאונה ולא את פרטי הנהג. הגשתי תביעה למבטחת עם פרטי התאונה והעתק הפוליסה אבל החברה המבטחת טוענת שלא תשלם עד שתקבל הודעה מבעל הפוליסה ואת מספר ת.ז של הנהג וצילום רשיון נהיגה. מה קורה במקרה כזה? האם אני יכול לתבוע גם את החברה המבטחת? זו תטען שאינה חייבת לשלם כל עוד אין הודעה ופרטי הנהג. האם אני יכול לטעון שהחברה המבטחת אחראית על מבוטחיה -וכיוון שצד ג לא רוצה למסור פרטים, ולכן היא צריכה לשלם, ואחר כך היא יכולה לתבוע את בעל הפוליסה הפוגע. אחרת, כל נהג שלא ירצה לשלם את ההשתתפות ולא לתבוע את הפוליסה שלו, יסרב למסור פרטים ולך תתבע באופן אישי את צד ג ותנסה לקבל את המגיע לפי פסק דין. אינני יכול לתבוע את הפוליסה שלי ולקבל תשלום מחברת הביטוח שלי כי בעלות הפוליסה נרשמה על שם הנהג שלי ועל שם החברה שלי. ומוטל עיקול על הנהג שלי.( חברת ביטוח ישיר רושמת את בעלות הפוליסה על שם הנהג העיקרי ושנינו רשומים כבעלי הפוליסה. ממש אבסורד .) מצד שני, לתבוע ישירות את צד ג-החברה הפוגעת- לא יעזור, כי החברה שינתה את השם ויש בעלים אחרים ולך תרדוף אחריהם. אודה על תשובה מוסמכת.

    • מה עושים כאשר צד ג' ומבטחת רכבו מתנערים מתאונה
      עו"ד יקי רנד | 31/01/2011 13:19

      דומה כי כל הצרות אשר עלולת להתרחש עקב תאונות דרכים, נתאספו ונתקבצו במקרה שלך. נהג הרכב הפוגע נעלם. חברת צד ג' שינתה את שמה. מבטחת צד ג' מתנערת מחבותה הביטוחית, ולבסוף, מבטחת רכבך לא מכירה בכיסוי ביטוחי עקב עיקול ע"ש הנהג ברכבך. ניתן לנסות לאתר את הנהג הפוגע ו/או את בעלת הרכב באמצעות חוקר פרטי, אך לא בטוח כי היקף נזקי הרכב מצדיקים נשיאה בעלויות חוקר. מבטחת צד ג' מתנערת מחבותה הביטוחית, בשל אי דיווח על התאונה מצד מבוטחה, ככלל, הפסיקה הכירה לעתים בעבר, בפקיעתו של כיסוי ביטוחי, אצל מבטחת צד ג', עקב אי שיתוף פעולה ו/או הכבדה על בירור החבות מצד מבוטחה. עם זאת, כאשר בית המשפט משתכנע כי התאונה אכן התרחשה בנסיבות המתוארות ע"י הנפגע, וכאשר קיימת פוליסה תקפה אצל מבטחת צד ג', הרי שלעתים רבות מחייב בית המשפט את מבטחת צד ג', על אף התנהלותו הנפסדת של מבוטחה. לעתים אף תביעה כנגד מבטחת צד ג', גוררת מאמצים נוספים מצידה לאתר מבוטחה ולגבות ממנו הודעה. לפיכך, אני סבור כי האפשרות המועדפת מבחינתך הינה הגשת תביעה כנגד צד ג'. בד בבד, יש לבחון היטב התנערותה של מבטחת רכבך מתביעתך הביטוחית ע"פ פוליסת המקיף. אינני משוכנע, כי עיקול המוטל על הנהג העיקרי, צריך לפגוע בהעברת תגמולי הביטוח לבעל הפוליסה, אשר הוא בעצם בעל הרכב, והוא אשר משלם את פרמיות הביטוח. כדאי לבדוק ענין זה לעומק.