נכות כללית

  • נכות כללית
    רועי | 09/01/2011 23:38

    שלום , כתבתי לכם שאלה לפני כמה ימים ועניתם לי אבל השאלה קצת התרחקה בפורום אז אני מדביק כאן את השאלה שלי והתשובה שלכם ומוסיף את שאלת ההמשך שלי.השאלה המקורית:אני בן 28 ונמצא בתחילת התהליכים להכרה בנכות נפשית בביטוח הלאומי. מה שרציתי לדעת זה , אם קיים איזה ביטוח פרטי ש"נותן את חלקו" במידה והביטוח הלאומי מכיר בי כנכה, כלומר אם כדאי לי לבדוק עם הוריי שעדיין משלמים לפחות ביטוח משלים ואולי יש עוד (אני לא יודע) או שאתם אומרים שאין בכלל דבר כזה והזכויות היחידות שלי במידה ואוכר כנכה הן מהביטוח הלאומי.תשובתך:אני מניח כי כוונתך לתביעת נכות כללית מול הביטוח הלאומי ולא נכות מעבודה או מאירוע תאונתי וכיו"ב.כדי לתת לך תשובה ודאית, יש לדעת מהו הרקע לנכות, האם מדובר במחלה חדשה, האם עברת אירוע תאונתי כלשהו וכיו"ב.יש לבדוק באם ברשותך או ברשות הוריך פוליסת ביטוח פרטית אשר נותנת מענה ביטוחי רלוונטי לגביך. קיימות פוליסות בריאות פרטיות אשר עשויות לחול במקרה של נכות מוכרת, וזאת מעבר לכיסוי המגיע לך מכוח היותך מבוטח בביטוח מושלם ו/או מכוח חוק ביטוח בריאות ממלכתי.שאלת ההמשך שלי:אני מדבר על נכות כללית על רקע נפשי.לא מדובר במחלה שקרתה עקב תאונה או משהו אלא מחלה שהתפתחה לאט לאט ומונעת יכולת לתפקד מבחינה חברתית אישית ותעסוקתית .  האם יש ביטוחי בריאות פרטיים שעוזרים במצב כזה ? אם כן איזה סוג של עזרה? האם זה יכול להיות השתתפפות בקצבה ? או שלא קיים דבר כזהתודה רבה

    • נכות כללית
      עו"ד גיל קראוס | 11/01/2011 15:12

      צהריים טובים, ישנם ביטוחים פרטיים שנוגעים גם למחלות מתפחות. אם למשל אינך יכול לעבוד בעקבות המחלה, אפשר ואתה נכנס בגדר ביטוח אובדן כושר עבודה. בנוסף, גם מבחינת קופת החולים יש משמעות להכרתך כנכה לצורך השתתפות בהוצאות שונות למשל.