ביטוח מנהלים ונכות המל''ל

  • אחוזי נכות לצמיתה והטיפול של ביטוח המנהלים
    מעוניין לדעת | 14/12/2010 19:51

    אני כרגע במצב המתנה לוועדה של ביטוח לאומי שתיקבע לי אחוזי נכות על תאונת עבודה שעברתי לפני כשנתיים. ממה שהספקתי להבין ביטוח המנהלים שלי מחוייב ברגע שיש לי אחוזי נכות לצמיתה לשלם לי תשלום חד פעמי על אחוזי הנכות האלה. הייתי מעוניין לדעת אם יש ספק כל שהוא בעניין תשלום חברת הביטוח על אחוזי הנכות ברגע שייקבעו? האם קיים מצב שכזה או פוליסה שכזו שלא מאפשרת תשלום על אחוזי נכות לצמיתה מצד הביטוח? בשאלתי אני מיתייחס לפוליסת ביטוח מנהלים. תודה רבה מראש.

    • ביטוח מנהלים ונכות המל''ל
      עו''ד זמירו עזמי | 15/12/2010 08:09

      ראשית חשוב לציין כי תקופת ההתיישנות בביטוח חיים הינה 3 שנים מיום התאונה !!! ואל תפספס את המועד, מה גם חשוב לדעת כי ניהול המו''מ לא מאריך את תקופת ההתיישנות ואז או שצריך להגיש תביעה לפני המועד לערכאות או לבקש אישור בכתב מחברת הביטוח שמסכימים להאריך את תקופת ההתיישנות לעוד שנה למשל עד שתמצו את הליך המו''מ היטב אבל לא לסמווך על כך שעצם התנהלות המו''מ מאריכה את תקופת ההתיישנות, אנו מדברים על דבר קריטי שדוחה את התביעה על הסף והזהירות נדרשת כפליים !!!! לעניין הנכות הצמיתה, כדי לזכות בפיצויים צריך שתקבע לך נכות צמיתה והפיצוי יהיה בכפוף לטבלת הנכויות ושיעוריה המצויינים בפוליסה, מה עוד שחשוב לציין כי "לא תמיד קביעת המל''ל מחייבת את חברת הביטוח לתשלום פיצויים עם כל הכבוד להחלטות המל''ל שדווקה הם אהובות על חברות הביטוח במקרים אחרים כגון תביעות ת''ד" ואז צריך לבדוק מפורשות שרשום בפוליסה שאכן החלטת הביטוח לאומי מחייבת !!! שבאם לא וזו הפוליסה הרווחת אזי אתה צריך להמציא חוו''ד משלך ע''מ שתקבל את נזקיך, אגב אם החלטת הביטוח לאומי לא טובה בשבילך ולא מצויין בפוליסה שהיא מחייבת את הצדדים גם אתה יכול לטעון שההחלטה איננה מחייבת אותך ואתה רוצה להמציא חוו''ד משלך. בכל מקרה אתה צריך להיוועץ עם עו''ד המתמצה בתחום ע''מ שתשקול את צעדיך היטב ובטרם יחלוף זמן ההתיישנות !!!! מקווה שעזרתי לך היטב והסבתי את תשומת לבך לעניינים חשובים עוד. בברכה, עו''ד זמירו עזמי, קלנסווה.