השכרת רכב

  • השכרתי רכב מחברת RCI
    גלינה | 07/12/2010 23:43

    שלום רב, השכרתי רכב דרך חברת RCI שישמש באנגליה. ביקשתי שיהיה ביטוח תאונות מקסימלי שיכסה כל מקרה אפשרי של תאונה. סוכנת אמרה שבהחלט ביטוח מכסה הכל. קיבלתי הסכם שכירות של חברת SHLOMO SIXT ולא היה כתוב שום דבר על רכב חלופי. התקשרתי שוב ל-RCI והסוכנת אמרה שבהחלט יש ביטוח לרכב חלופי, RCI מבטיח ביטוח שמכסה כל מקרה של תאונה ורכב חילופי כמו בכל השנים הקודמות שהשכרתי דרכם. השכירות לתאריכים 2/7-24/7. ביום ה-8 להשכרה ארעה תאונת דרכים כתוצאה מטעות מצידי-סטיה רגעית לנתיב נגדי לאחר פניה ימינה, ולצערי הרב באותו רגע מאחורי פיתול כביש יצא רכב במהירות המותרת המקסימלית. במשך שעה וחצי לא היה מענה כלל במספרי טלפון חרום של חברת SIXT (ניסו כמה אנשים שעצרו לעזור ושוטר שהגיע למקום). בתי (התברר סדק בעצם החזה) ונכדתי (ברוך ה' ללא פגעים רציניים) נלקחו לבית חולים. כאשר ענו מחברת SIXT אמרו שאקבל רכב חלופי מחר, אבל זה מאוד רחוק ממשרדם. במשך יומיים לא נתנו שום רכב חילופי ואחרי 3 ימים אמרו שלא יתנו כי התאונה ארעה באשמתי, אבל יחזירו כסף עבור כל הימים הלא מנוצלים. נשארנו ביום התאונה על הכביש ללא רכב ואפשרות להגיע למלון ולאסוף את בתי ונכדתי מבית החולים, נאלצנו לבקש מאנשים ולשלם להם על ההסעה, ואח"כ במלון ללא אפשרות לקנות אוכל אפילו כי במקום זה אין שום תחבורה. ביקשנו מאנשים ששהו במלון לקנות לנו אוכל. וכך במשך 6 ימים עד שהשגנו רכב אחר. בארץ התברר שSIXT הורידו מויזה עוד כמעט 60 ליש"ט לאחר התאונה. פניתי לחברת RCI והסוכנת אמרה ש-RCI יחזירו את כל ההוצאות כתוצאה מהתאונה ויפנו ל-SIXT כדי שאקבל החזר על ימים לא מנוצלים. כתבתי ל-RCI מכתב מסביר וכתבתי שרכב הושכר ל-22 ימים, ניצלנו 8 וצריכים להחזיר על 14 ימים וה-60 ליש"ט וגם שיתייחסו לעוגמת הנפש ותשלומי הסעות. במשך 4 חודשים אני שולחת פקסים ומתקשרת למבקר איכות השירות של RCI שמבטיח לי שאקבל החזר כספי מלא, מתעלם לגמרי מעניין עוגמת הנפש וההסעות. בחודש ספטמבר קיבלתי תשובת SIXT שיחזירו סכום שווה ל- 10 ימי שכירות. וכעת לאחר כל השיחות והפקסים קיבלתי מכתב מ-RCI שבו כתוב סכום זהה לקודם שאקבל כי לפי המכתב: סגרו את הסכם השכירות ב-SIXT ב-12/7, למרות שהתאונה קרתה ב-10/7 ולכן ההחזר הוא על 10 ימים" איך בין 12/7 ל-24/7 יש 10 ימים? לא ברור לי. כל ההתנהלות של שיחות ופקסים מול מבקר איכות השירות ב- RCI התברר כשקרי לחלוטין מצידו! הוא מתייחס אליי כאל אדם בורה שלא יודע לעשות חשבון, ולא קרוא וכתוב! אני רוצה להגיש תביעה כנגד חברת SIXT - שיחזירו את הכסף על ימים שלא ניצלנו וגם על עוגמת הנפש כתוצאה מאי-תגובה לאחר התאונה ואי-מתן רכב חילופי. ואני רוצה להגיש תביעה גם נגד חברת RCI על עוגמת הנפש של 4 חודשי שקרים ועצבים. לא קיימת פוליסת ביטוח, רק מה שכתוב בהסכם השכירות שלפיו ביטוח מכסה נזקי רכב חוץ ממקרים של רשלנות או נזק בזדון של הנהג. ולא יינתן החזר כספי על אי מימוש במקרה שהלקוח הפסיק את הסכם השכירות ללא הודעה מראש. האם יש סיכוי לתביעה זאת ומה הסכומים שניתן לדרוש? תודה מראש גלינה

    • השכרת רכב
      עו"ד גיל קראוס | 08/12/2010 16:21

      צהרים טובים, שאלתך כוללת נתונים רבים וקשה לי לתת לך מענה לשאלה כה כוללנית במסגרת הפורום, וודאי כי לא אוכל להעריך את סיכויי תביעתך. אם לטענתך החברה הפרה את ההבטחות שניתנו לך, תוכלי להגיש תביעה הן בגין הנזק הישיר והן בגין עגמת נפש.

      • המון תודה  לת
        גלינה | 08/12/2010 16:26