תשלום תמורת עיון במסמכים

  • תשלום תמורת עיון במסמכים
    אמיר | 02/12/2010 12:14

    שלום רב, עו"ד שאני תובע מבקש ממני תשלום (30 אגורות) תמורת כל צילום מסמך במסגרת הליך גילוי מסמכים. האם מותר לו?

    • תשלום תמורת עיון במסמכים
      עו"ד גיל קראוס | 02/12/2010 15:17

      צהריים טובים, בדרך כלל מקובל שאם לא מדובר במשהו חריג, אז עורך הדין מצלם אצלו את המסמכים ומעביר אותם לצד השני. יחד עם זאת, יש סמכות לעורך הדין לבקש תמורת הצילום את ההוצאות. אני מציע לך שתבקש ממנו קבלה בגין התשלום ובמידת ותזכה בתביעתך תוכל לצרף את התשלום כחלק מהוצאות המשפט שלך.