ביטוח מנהלים

  • ביטוח מנהלים
    ** בעילום שם | 01/12/2010 07:29

    בשנת 2006 חתמתי על חוזה האומר כי לאחר שנתיים מיום העבודה תשקול החברה לתת ביטוח מנהלים (כאשר המחתים על החוזה אמר " אם החזקת שנתיים כניראה שהחברה מרוצה ואתה אכן תקבל " ) לאחר שנה החברה עברה מיזוג עם חברה אחרת כאשר לאר החתימו אותי על חוזה חדש ואמרו כי כל התנאים שלי יישמרו ואחד מנציגי החברה אמר כי לאור המיזוג התנאים של העובד ימשיכו להתקיים היום לאחר שאני 4 שנים בחברה אני מגלה שלא הופרש סכום קצב ולמעשה לא קיבלתי את ביטוח המנהלים שהובטח לי "בצורה מילולית " ובחוזה כמו שציינתי כתוב כי לאחר שנתיים ההחלטה תהיה של החברה (אבל היא לא הודיעה לי כלום החברה .. ואני חשבתי שהכל מתקתק .. ) בטח תשאל למה חיכיתי שנתיים ? כי אני לא אדם שמכיר כל כך את עולם הביטוחים ומבחינתי ראיתי הורדות בתלוש המשכורת כך שחשבתי שהכל תקין, רציתי לדעת האם קיים איזשהו חוק לגביי ביטוח מנהלים ( מדובר בחברה גדולה ) והאם בסוף אכן יאשרו לי את זה אני אוכל לדרוש את זה שנתיים אחורה רטרואקטיבית ?? בתודה מראש עובדת מתוסכלת ממשחקי מילים :)

    • ביטוח מנהלים
      עו"ד גיל קראוס | 01/12/2010 15:46

      צהריים טובים, ראשית, לפי הוראות ההסכם שציינת, אין חובה על החברה לבצע לך ביטוח מנהלים והנושא נתון לשיקול דעתה. לפיכך, ללא כל קשר להוראות ביטוחיות כלשהן, הרי שמכוח ההסכם עצמו אין חובה כאמור על החברה. יחד עם זאת, לפי חוק פנסיה חובה יש להפריש לעובד הפרשות מסוימות מדי חודש לטובת קרן פנסיה. הפרשות אלו חייב המעביד להפריש ובמידה ולא עשה כן ניתן לתבוע אותו.