חישוב דמי נכות

  • אבסורד בחישוב דמי נכות
    נכה | 01/12/2010 04:19

    לאחר מעבר למקום עבודה חדש בו עבדתי רק חודש אחד מלא ועוד מספר ימים בחודש שלפניו ובזה שאחריו, לצערי, עברתי תאונה קשה. בגין אותה התאונה ניטל ממני כושר העבודה, מאחר והייתי רתוקה למיטתי לצרכי טיפול ניתוחים ואישפוזים . תבעתי את קרן הפנסיה של מקום העבודה החדש לדמי נכות עבור אותה תקופה. זו אכן אושרה לי בגובה 100 אחוז, אך הסכום חושב לפי ממוצע של שני חודשי משכורת מאחר ובתקנון הקרן כתוב "ממוצע משכורת של שלושת חודשים שלפני התאונה" ולי יש רק שניים, מאחר והתאונה אירעה בחודש השלישי לעבודתי. הסכום שאושר לי מגוחך, מאחר וכאמור בחודש הראשון לעבודתי עבדתי רק מספר ימים והממוצע בין החודשים לפי פרשנותם לא משקף את משכורתי חברת הביטוח פירשה את התקנון לטובתה והתיחסה לסכום החלקי אותו קיבלתי עבור מספר ימי עבודה בחודש הראשון לעבודתי כמשכורת מלאה וכך למעשה הורידה את הסכום לו אני זכאית לפי דעתה בצורה תלולה. יוצא שלפי חברת הביטוח אני זכאית לקבל חצי ממשכורתי האמיתית. האבסורד הוא שאם התאונה שלי היתה מתרחשת בסוף החודש או לחילופין מועד התחלת עבודתי היה בתחילת חודש, הייתי מקבלת את מלוא הסכום, סכום שהיה משקף את משכורתי נאמנה. אני בטוחה שזו לא כוונת המחוקק וזה לא יעבור אצל המפקח על הביטוח. מה עושים? לעצותיכם אודה!

    • חישוב דמי נכות
      עו"ד גיל קראוס | 01/12/2010 15:43

      צהריים טובים, הנושא הוא בעייתי ומופיע בדרך כלל גם בחישוב דמי פגיעה במוסד לביטוח לאומי. אם לא עבדת בכל עבודה לפני שהתחלת לעבוד במקום העבודה החדש, הרי שלפי הוראות הפוליסה החישוב אותו מציגה חברת הביטוח הוא נכון. אינני בטוח שפנייה בעניין למפקח על הביטוח תועיל לך, אך את יכולה לנסות ולפנות.

      • כן עבדתי במקום אחר אך לא בוטחתי בו באותה פנסיה אלא
        נכה | 01/12/2010 18:20

        בביטוח מנהלים האם זה מעלה את הממוצע?

        • חישוב דמי נכות
          עו"ד גיל קראוס | 02/12/2010 15:14

          אם עבדת במקום אחר, אני לא רואה שום בעיה גם לפי הוראות הפוליסה אשר דורשת 3 חודשי עבודה ולאו דווקא באותו מקום. להערכתי, אם עבדת בחודשים במקום אחר אין שום סיבה שלא לקחת את השכר במסגרת החישוב. יש לעיין היטב בהוראות הפוליסה ולכן הייתי ממליץ לך להתייעץ בעניין עם עורך דין בתחום הביטוח.