המשך

  • שאלה דחוף
    DK | 29/11/2010 01:20

    שלום רב, הגישו נגדי תובענות בשל ביטוח מקיף שלא עשיתי. נרשמתי לביטוח לשנה ושילמתי את מלאו  לאחר שנה דיברתי עם סוכן אמרתי לו שאני רוצה להפסיק את הביטוח והסוכן המשיך לנסות לקחת ממני פרטי בנק ושאני אחתום על הטפסים. אני סירבתי ולא חתמתי. להיום החברה שהיא מצד הסוכן מבקשת סכום בתובענות דרך הוצאה לפועל. הלכתי להוצאה לפועל והגשתי התנגדות. התשובה שקיבלתי הביתה אינה מובנת לי. הוצאה לפועל בתשובה מחרזת לאישהו שטר/שיק שנתתי? ואינני נתתי כלום. וישנם עוד כמה דברים כשנתתי התנגדות דיברתי על משהו אחד והם ענו על משהו אחר מה עושים?כשרושמים בהתנגדות על איזשהו נושא שהוא חשוב מאוד ותשובה אחרת מתקבלת אליימה עושים? התיק הועבר לבית המשפט אבל מתי אני אקבל התראה לזימון למשפט אף אחד לא יודע

    • המשך
      DK | 29/11/2010 23:42

        הפסקתי לשלם את הפרמיות לחברת הביטוח כי רציתי לבטל את הביטוח. כעבור זמן מה חברת הביטוח תבעה ממני לשלם לה את דמי הביטוח עבור תקופת הפיגור וטענה שפוליסת הביטוח לא בוטלה. האם חברת הביטוח צודקת? חוזה ביטוח אינו פוקע מאליו עקב אי תשלום דמי ביטוח. מבוטח אשר מבקש לבטל את חוזה ביטוח, לא יכול להסתפק בהפסקת תשלום דמי הביטוח ביוזמתו, ועליו לשלוח הודעה על כך לחברת הביטוח. כל עוד לא בוטל החוזה, חברת הביטוח מחוייבת על פי החוזה גם אם לא שולמו דמי הביטוח, ועל כן על המבוטח להשלים את דמי הביטוח עד המועד בו בוטל החוזה כדין. הוראות בענין זה נמצאות בסעיפים 10 ו- 15 לחוק חוזה הביטוח. אם הדבר הוא נכון אז מה קורה לבן אדם שאומרים לו בטלפון על חידוש ביטוח והוא איננו רוצה ומסרב לחידוש.מה עושים ?מה הטענות שלי נגד?איך אפשר להוכיח?

      • תביעה בגין אי תשלום פרמיות
        עו"ד גיל קראוס | 30/11/2010 17:21

        ערב טוב, בנוגע לשאלותיך לגבי הביטוח, הרי שאכן על המבוטח להודיע שהוא מפסיק את הביטוח ולא להתספק בהפסקת התשלומים. במקרה שלך, תצטרך להוכיח שאכן ביקשת לא לחדש את הביטוח. מאחר ומדובר בביטוח מתחדש, הסיכויים שלך עשויים להיות טובים יותר. לגבי שאלותיך לעניין ההתנגדות, נא הפנה אותן לפורום הוצאה לפועל באתר.