קופת גמל של ילדים

  • קופות גמל של ילדים, קטינים
    רונית | 28/11/2010 09:41

    שלום רב, לכל אחד מילדינו נפתחה קופת גמל עם היוולדו. האם יכול להיווצר מצב כאשר אחד ההורים נמצא בהליך משפטי גורם מסויים יכול לחלט את כספי קופ"ג של הילדים ? תודה

    • קופת גמל של ילדים
      עו"ד גיל קראוס | 30/11/2010 17:13

      ערב טוב, על פניו, אם הקופות רשומות על שם הילדים אז לפי מיטב ידיעתי לא ניתן לעקלם. בכל מקרה, נא הפנה את שאלתך לפורום הוצאה לפועל באתר.

    • עיקול כספי החסכון
      עו"ד יניב גל | 04/12/2010 17:08

      על פי הוראות חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), תשס"ה-2005, לא ניתן לשעבד את זכויות העמית בקופות הגמל (בעניינכם, העמיתים הינם ככל הנראה הילדים), אלא במספר מצבים כלהלן: - זכויות בקופות גמל לתגמולים או בקרן השתלמות, רק בחלוף המועד בו רשאי העמית למשוך את הכספים. - בהתאם להוראות שר האוצר או באישור ועדת הכספים של הכנסת או בכפוף להוראות כל דין. באופן דומה, עיקול זכויות עמית בקופות גמל ניתן רק מכוח תקנות ספציפיות שיותקנו על ידי שר האוצר. יתירה מכך, על פי הוראות חוק הפיקוח, שעבוד ועיקול של זכויות עמיתים בניגוד לאמור לעיל, לא יהיו תקפים. אדגיש, כי בניגוד לתקנות העברת כספים בין קופות, כפי שהותקנו במהלך 2008, טרם הותקנו תקנות בנוגע לשעבוד ו/או עיקול זכויות עמיתים בקופות הגמל, בשלב זה (כן, טרם פורסמו טיוטות רלוונטיות), ועל כן לא ניתן לשעבד ו/או לעקל כספים, אלא שעבוד זכויות בקופות גמל לתגמולים לאחר המועד בו רשאי העמית למשוך את הכספים שנחסכו עבורו. בפרשת "גל קור" קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב, כי לא ניתן כיום לשעבד את כספי החסכון או להטיל עליהם עיקולים, כל עוד לא התגבשה זכותו של העמית לקבלתם (דהיינו, כל עוד הם אינם ניתנים לפדיון). כמובן, שהמצב המשפטי עשוי להשתנות, ובין היתר ייתכן כי יותקנו הוראות ותקנות ספציפיות, בעתיד, בדבר עיקול זכויות עמיתים בקופות הגמל, בהתייחס למצבים ספציפיים, כגון קופות שנפחתו על שמותיהם של ילדים.