הוצאות אמבולנס בתאונת דרכים

  • תביעה מול חבר לשעבר
    רונית | 23/11/2010 08:19

    שלום רב,לפני כשנתיים הייתי מעורבת בתאונת אופנוע עם חבר שלי לשעבר. פוניתי באמבולנס וקיבלתי טיפול. בידיי אישורים מהמשטרה שאכן עברתי תאונה.לפני שבוע התקשרו מחברת האמבולנסים לבקש תשלום על האמבולנס.. חבר שלי לשעבר לא מוכן לתת לי את שם הביטוח שהיה לו בזמנו ולא מוכן לשתף כלל פעולה בכדי שהביטוח שלו ישלם את ההוצאות, בנוסף אני בספק בכלל אם היה לו ביטוח..מה עליי לעשות ?האם יש כאן עילה לתביעה כנגד החבר לשעבר?תודה,רונית

    • הוצאות אמבולנס בתאונת דרכים
      עו"ד גיל קראוס | 23/11/2010 17:16

      ערב טוב, בהנחה שלא מדובר באירוע שאירע תוך כדי העבודה או בדרך לעבודה, אז מי שאמור לשלם את הוצאות האמבולנס היא חברת הביטוח של האופנוע (זה לפני תיקון שנעשה בחוק בינואר השנה). אם אין לך את הפרטים את בהחלט יכולה לדרוש את ההוצאות מהחבר לשעבר או לחלופין במידה ואין ביטוח יכול להיות שניתן לפנות לחברת קרנית.

      • התייעצות
        רונית | 24/11/2010 08:02

        אז לפי מה שאני מבינה , אני צריכה להגיש תביעה נגד החבר לשעבר בבית משפט לתביעות קטנות או שאני צריכה להעזר בעורך דין ?כמו כן, מה היא פועלה של חברת קרנית ? מדוע אני יכולה לבקש מהם את הכסף חזרה ?תודה על התשובה המהירה.

        • חברת קרנית
          עו"ד גיל קראוס | 24/11/2010 15:57

          במידה ומדובר בתאונת דרכים כאשר לרכב אין ביטוח חובה ואת לא ידעת שאין לו ביטוח, את כנפגעת יכולה לפנות לחברת קרנית ולבקש פיצוי והחזר הוצאות. חברת קרנית אמורה לפצות את אותם אנשים "תמימים" שנפגען בתאונת דרכים ואין להם ממי להיפרע בגין נזקיהם בהעדר ביטוח. החבר שלך לשעבר כנהג הרכב אינו יכול לפנות לקרית, שכן הוא היה מודע היטב לכך שאין ביטוח ולכן החוק לא חל עליו.