רכב שהוכרז כאובדן מוחלט

  • רכב שהוגדר טוטאל לוס וחזר לכביש
    אדם | 17/11/2010 14:23

    רכב ניזוק והוגדר ע"י חברת הביטוח טוטאל לוס שאינו ניתן לתיקון. חב' הביטוח שילמה עבור הזנק והרכב הושאר אצלה. בדיעבד התברר כי הרכב חזר לכביש עם אותו מס' רישוי. כניראה נמכר למוסך שעוסק בשיפוץ רכבים ונמכר לצד ג', כרכב רגיל. בינתים כל דו"חות החניה וקנסות למיניהם מגיעים על שם בעל הרכב שהשאיר את האוטו אצל חב' הביטוח. מה אפשר לעשות ? חשבתי שחב' הביטוח מוכרת את הרכב לפירוק. חב' הביטוח טענה שאכן הרכבים נמכרו לפירוק אולם היא לא עוקבת מה עושה המפרק עם הרכבים. מפרק הרכבים לכאורה הוא כניראה איזה ערבי מהשטחים שלוקח רכבים טוטאלס לוס שאסור להם להיות על הכביש ומשפץ אותם ומוכר אותם עם אותו מס' רישוי. במשרד הרישוי נאמר לי להוריד את הרכב מהכביש, אבל זה סתם פעולה פרוצדוראלית ועכשיו אני צריך ללכת למשפטים ולהוכיח שהרכב שלי היה טוטאלס לוס ונמסר לחב' הביטוח. האם אין זאת אחריותה של חברת הביטוח לדאוג לכך שרכב כזה יושמד ויימעך ולא יעלה שוב לכביש ? מה עושים ?

    • רכב שהוכרז כאובדן מוחלט
      עו"ד גיל קראוס | 17/11/2010 15:36

      צהריים טובים, רכב שהוכרז טוטאלוס לא אמור לעלות חזרה לכביש וגם על חברת הביטוח מוטלת אחריות ישירה למנוע את הנושא ואין לתת לה להתחמק מהעניין. קודם כל בדוק מדוע הדוחות ממשיכים להגיע על שמך - אם הרכב הועבר כדין במשרד הרישוי, אין סיבה שימשיכו להגיע על שמך דוחות.

      • הבנתי שלא ניתן לבצע העברת בעלות על רכב אובדן גמור
        אדם | 18/11/2010 11:46

        מאחר שהשמאי מסר גם הודעה למשרד הרישוי שהרכב הוא אובדן גמור אז כניראה שבמשרד הרישוי לא ניתן לבצע העברת בעלות של רכבים כאלה כי כתוב שם שהרכב הורד מהכביש כתוצאה מכך הרכב נשאר רשום על שמי בלי יכולת לבצע העברת בעלות איך זה ייתכן ? האם זה נכון שבמצב כזה משרד הרישוי לא עושה העברת בעלות ? הרי ברור שרכב כזה גם לא עובר טסט או שאין לו טסט בתוקף.

        • רכז שהוכרז אובדן מוחלט
          עו"ד גיל קראוס | 18/11/2010 17:46

          במקרים הרגילים, השרידים עוברים לחברת הביטוח ונמכרים על ידה לפירוק. לא ברור לי כיצד ייתכן שהרכב הוגדר כאובדן מוחלט, חזר חזרה לכביש ואף לא מאפשרים לך לבצע העברת בעלות. לדעתי, התשובות צריכות להיות אצל חברת הביטוח ואת הטענות עליך להפנות אליה בשלב זה.

        • רכב אובדן כללי
          מרכוס | 29/05/2023 20:56

          הרכב שלי שהיה מונית הוכרז על ידי משרד התחבורה האובדן כללי וקיבלתי החזר כסף על הרשיון רכב ששולם מראש. מכרתי את הרכב למוסך שאמר שהוא קונה את זה לפירוק הוא החנה את הרכב מול המוסך שלו השבוע קבלתי הודעה מרשות האכיפה שאני חייב לגרור את הרכב מכיוון שאני מכרתי את הרכב למוסך ואין באפשרותי לבצע העברת רכב פניתי למוסך ואמר שהוא יטפל בבעיה מה עלי לעשות כדי שלא יהיו לי בעיות יש לי הוכחה של שיק שקבלתי עבור המכירה של הרכב למוסך  ( מיסך סמל הכוכב בירושלים) ברחוב הרכב 26