שינוי ביתרת תגמולים

  • שינויי ביתרת תמלוגים לאחר שהפוליסה לא היתה פעילה 1
    נפגע מחברת הביטוח | 17/11/2010 12:36

    שלום רב בשנת 2009 קיבלתי את דוח היתרות של קופת התגמולים שלי ממקפת מגדל וזאת לאחר ששנים לא קיבלתי את הדו"ח השנתי .קרן זו נפתחה לי במקום העבודה הקודם שלי כבר שנת 1996 עד אמצע שנת 2000 ומאז לא היתה פעילה.שמשכתי את הכסף בדיעבד התברר כי נתוני האישיים היו שגויים בשל טעות של חברת הביטוח בהקלדת הנתונים שלי ועם הקלדת נתונים האישיים הנכונים ירדה יתרת בקרן באלפי שקלים.בבירור עם חברת מגדל מקפת תשובתם היתה כי אין מה לעשות כי עם עדכון הפרטים הנכונים שלי יתרת הקרן פחתה. עדכון זה נעשה יותר מ -13 שנים אחורה ותוך כדי שהפוליסה אינה תקפה כבר משנת 2000 שאלתי האם מותר לחברת הביטוח לבצע את השינויי הזה גם 13 שנים ראטרואקטיבית כאשר הפוליסה אינה פעילה.בעוד שהטעות היתה של חברת הביטוח בהקלדת הנתונים שלי מדוע אני זה שאמור לשאת בטעות זו ולא חברת הביטוח. מה עליי לעשות על מנת לקבל את הכסף שנגזל ממני

    • שינוי ביתרת תגמולים
      עו"ד גיל קראוס | 17/11/2010 15:32

      צהריים טובים, אם אכן מדובר בטעות של חברת הביטוח אשר גרמה לך לנזק, אתה זכאי לדרוש מהביטוח את הנזק שנגרם לך. בהנחה שעומדת לך עילה, תוכל להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות, כל עוד התביעה היא על סכום שאינו מעל ל- 32,000 ש"ח