אילוץ המבוטח להכיר בתביעת צד ג'

  • הפסד הנחת העדר תביעות
    נועם | 15/11/2010 15:14

    שלום, לפני כחצי שנה "נגע" רכבי במהלך נסיעה לאחור בחניית הבניין ברכב השכן (רכב ליסינג). לטענתי מהפגיעה לא נגרם כל נזק ולמרות זאת הוחלפו חלקים מרכב השכן (ככל הנראה פגיעות שהיו לפני כן). אין תמונות המתעדות את התאונה עצמה (יש תמונות שחב' הביטוח צילמה במוסך לפני החלפת הפגוש). קיבלתי בקשה מחברת הביטוח שלי להכיר בתאונה ולשאת בעלויות הכרוכות (השתתפות עצמית). טענתי בפני חברת הביטוח שלי שאיני מכיר בנזק ולא נגרם על ידי. שאלתי: 1. מה עלי לעשות ? אני מרגיש "קטן" למול חב' הביטוח של מרפה ומאיימת בתביעה אישית 2. כתוצאה מהתביעה איני זכאי להנחה בחידוש הביטוח בגין העדר תביעות. האם זה חוקי ? תודה, נועם

    • אילוץ המבוטח להכיר בתביעת צד ג'
      עו"ד יקי רנד | 16/11/2010 13:01

      במידה ואתה סבור, כי השכן ו/או חב' הליסינג טופלים עליך נזקים שאינם נובעים מהנגיעה הקלה של רכבך, הרי שהמעשה הנכון, הוא שלא להכיר בתביעתם, ולהתנגד כי מבטחת רכבך תישא בתשלום כלשהו. חב' הביטוח לוחצת עליך להכיר בתיעת צד ג', כי כנראה הנזק חורג רק במעט מעל ההשתתפות העצמית והיא מעדיפה לשלם מאשר לנהל הליך משפטי. עליך לשכנע אותה בצדקת דבריך כי לא גרמת כל נזק, ולדרוש כי היא תעמוד מאחוריך. מומלץ אף להוציא מכתב למבטחת רכבך, בו תדרוש שלא להכיר בתביעת צד ג', ולא לשלם לו. יתכן וחב' הביטוח, תאלץ אותך לשאת בעלויות המשפט במידה ותפסיד בתיק, ואינך מחויב להסכים לכך. בסופו של דבר, אם תפעיל הפוליסה, הרי שיש היגיון בכך כי תפסיד את הנחת העדר התביעות.

      • בהמשך לדברים
        נועם | 16/11/2010 13:49

        אני מודה לך מאוד על התשובה המפורטת. ובהמשך לדברים: 1. האם חוקי לא לתת לי הנחה בגין העדר תביעות כל עוד התביעה פתוחה למרות שעדיין לא נמצאתי אשם ? (אני משער שהליכים כאלו יכולים להימשך זמן רב) 2. במידה ואפסיד, האם אני חשוף לתשלום נוסף מעבר להשתתפות העצמית ? תודה, נועם