חברת השכרה מסרבת לשלם מלוא הנזק

  • סירוב חברת השכרת רכב לשלם בגין תאונה
    נעמה1 | 11/11/2010 22:43

    רכב מושכר פגע ברכב שלי בחניה. הנהג הודה. הוא נהג ברכב גבוה ופגע ברכב שלי בשני מקומות צמודים. חברת ההשכרה בהתנהלות מול חברת הביטוח שלי, מוכנה לשלם על פגיעה אחת, קרי פחות מרבע משווי הפגיעה לפי שמאי. לא מוכנים לשלם על ירידת הערך ולא על השמאי. לפיהם לא יתכן שהיו 2 פגיעות למרות הודאתו של הנהג. מה נכון לעשות? האם פניה למפקח על הביטוח? תביעות קטנות? או אחר? המון תודה

    • חברת השכרה מסרבת לשלם מלוא הנזק
      עו"ד יקי רנד | 16/11/2010 09:28

      במידה וחב' ההשכרה מוכנה לשלם רק באופן חלקי, אפשר לקבל ממנה פיצוי חלקי כ-"סכום שאינו שנוי במחלוקת" ואת הפרשי הנזק ושכ"ט שמאי לתבוע בבית המשפט. לחלופין, ניתן לתבוע את מלוא הנזק מבלי לקבל פיצוי חלקי. באשר לדרך הגשת התביעה, במידה ומדובר בנזק הנמוך מ- 30,000 ש"ח, וכך אני מניח המצב, כדאי להגיש להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.