תשלום תגמולי ביטוח במקרה של גניבת רכב

  • רכב שנגנב
    אוריאל | 05/11/2010 10:48

    רכבי נגנב ופוליסת היטוח שלי מכסה מקרה של גניבה . שאלתי היא כזאת . תוך כמה זמן הביטוח יכסה את הגניבה של הרכב . ומה יקרה במידה והמשטרה תמצא את הגנב ואת הרכב . וחברת הביטוח כבר שילמה את הנזק ? האם יהיה עליי להחזיר את הפיצוי הכספי מהביטוח? ומה אעשה במידה וסכום הכסף כבר בוזבז .?

    • תשלום תגמולי ביטוח במקרה של גניבת רכב
      עו"ד יקי רנד | 07/11/2010 11:44

      במהלך בירור תביעתך, מתעדכנת חב' הביטוח אל מול המשטרה ומולך, האם הרכב אותר, והאם קיים סיכוי להשבתו אליך. כמו כן, ע"פ רוב מוציאה חב' הביטווח חוקר מטעמה על מנת לבחון נסיבות אירוע הגניבה לאשורו, לרבות בדיקת אותנטיות הגניבה, עמידת המבוטח בתנאי המיגון המופיעים בפוליסה וכיו"ב. בדרך כלל, רכבים גנובים מאותרים בסמוך לאחר הגניבה, ובמידה ותוך פרק זמן קצר הרכב לא אותר, סביר להניח כי הרכב כבר לא יאותר אלא אם כן קיים למשטרה מידע מודיעיני קונקרטי. זמן בירור תביעת ביטוח הוא 30 יום, כך שבמהלך פרק זמן זה, כבר מתבהרת התמונה, באם קיים סיכוי לאתר הרכב. לאחר שחלפו 30 יום והרכב הגנוב לא אותר, צריכה לשלם חב' הביטוח תוך 7 ימים. במידה וחב' הביטוח שילמה ולאחר מכן הרכב מאותר (מקרה חריג), זכאית חב' הביטוח, ע"פ תנאי הפוליסה, להעביר הזכויות ברכב על שמה.