חידוש אוטומטי

  • חידוש פוליסת ביטוח דירה
    מיכאל | 31/10/2010 08:46

    האם רשאית חברת ביטוח לחדש פוליסת ביטוח דירה ולחייבכרטיס אשראי אוטומטית ללא הסכמה מוקדמת של מבוטח במקרה של  ביטוח במבנה רגיל (ללא קשר למשכנתא)+תכולה

    • חידוש אוטומטי
      ניק מאיינס | 31/10/2010 20:21

      מפקח על הביטוח אינו מקיר בחידוש אוטומטי (מצ"ב לינק להוראה של המפקח של הביטוח בנושא חידוש אוטומטי). לידיעתך הוראה של המפקח הינה בגדר חוק לחברת הביטוח. אני במקומך הייתי פונה לחברת הביטוח תוך התייחסות להוראה לעיל ודורש שיבטלו את הביטוח רטרואקטיבי, אם זה רצונך כמובן.

    • חידוש אוטומטי בביטוח אלמנטר
      עו"ד יניב גל | 02/11/2010 10:30

      חוק חוזה הביטוח קובע מספר דרכים בהן ניתן לחדש את פוליסת הביטוח, לכאורה באופן 'אוטומטי'. אדגיש, כי אם הצדדים (חב' הביטוח והמבוטח) לא הסכימו מראש בחוזה הביטוח, שתקופת הביטוח תוארך מעת לעת, הארכת הביטוח תיעשה על דעת המבוטח בלבד, וחב' הביטוח ו/או הסוכן אינם רשאים לחדש את הפוליסה באופן "אוטומטי". כמו כן, בחוזר אגף הפיקוח על הביטוח מיום 29/12/99 נקבע שלא ניתן לדרוש מהמבוטח להודיע מבעוד מועד (לסוכן או לחב' הביטוח, ששלחו את חידוש חוזה הביטוח) כי הוא אינו מעוניין בחידוש הפוליסה, כך ששתיקת המבוטח לא תיחשב כהסכמה לחידוש. כן על פי החוזר הנ"ל, בביטוחי רכב (רכוש וצד ג') ובביטוחי דירות לא ניתן לקבוע תנאי בפוליסה, לפיו חוזה הביטוח יתחדש "אוטומטית" אלמלא תינתן הודעה שלא לחדשו, על ידי אחד הצדדים. החריג המתיר "חידוש אוטומטי", על פי סעיף 9(ג) לחוק חוזה הביטוח, מאפשר את חידוש הפוליסה בתום תקופת הביטוח, לתקופה זהה נוספת, ועל פי כל תנאי הפוליסה המקורית, בכפוף להסכמת הצדדים מראש, בין בהסכמה מפורשת ובין מכוח נוהג קיים. על אף שאין דרישה להסכמה בכתב לצורך ה"חידוש האוטומטי", מכוח סעיף 9(ג) כנ"ל, אם קיימת מחלוקת בין הצדדים, אזי הנטל להוכיח שאכן הוסכם כאמור בין הצדדים, מוטל על חב' הביטוח. אם חוייבת בדמי ביטוח, אשר לדעתך שלא כדין ושלא על דעתך לחידוש הביטוח, תוכל לפנות למחלקת פניות הציבור באגף שוק ההון, ביטוח וחסכון במשרד האוצר באינטרנט, ו/או להיוועץ עם עו"ד העוסק בתחום הביטוח, למצות את זכויותייך מול חב' הביטוח.