ביטוח בית עסק בבית משותף

  • ביטוח בית דירות ע"י וועד הבית
    מצו | 22/10/2010 13:10

    בבניין שלנו דירות ועסקים. בדירה אחת גדולה 200 מ"ר בק"ק , בעליה עשה ב- 150 מ"ר מועדון קלפים, וב- 50 מ"ר 4 דירות של 11 - 12 מ"ר. איך עלינו לדווח לביטוח על הנכס הזה.

    • ביטוח בית עסק בבית משותף
      עו"ד יקי רנד | 26/10/2010 09:55

      במידה ומדובר בפולסית ביטוח בתים משותפים בסיסית אשר מכסה אך ורק סיכוני הנוגעים לחלקי הבית המשותפים, הרי שלכאורה אין רלוונטיות לכך שקיימת דירה אשר משמשת כעסק, אם כי הייתי מציין זאת במסגרת הדיווח לחב' הביטוח. במידה ומדובר בביטוח מורחב, המהווה ביטוח מבנה גם לדירות עצמן, הרי העובדה כי דירה בבית המשותף הינה למעשה עסק, יכולה להיות בעלת משמעות יתרה, ועל כן חובה לדווח על כך וסביר להניח כי הדבר יקבל ביטוי בכיסוי הביטוחי ו/או בגובה הפרמיה. יש לבחון היטב האם די בפוליסה של הבנין, או שמא לערוך ביטוח בית עסק מסודר המכסה בצורה יעילה סיכונים ביטוחיים הנוגעים לבית העסק.

      • תודה תודה על תשובך. הפורום חשוב ועוזר.  לת
        מצו | 26/10/2010 10:10