מעביד לא רוצה להפריש כספים לביטוח מנהלים

  • מעביד לא רוצה להפריש כספים לביטוח מנהלים
    אלון | 19/10/2010 15:02

    התחלתי לעבוד בחברה ב-27.10.10, נאמר לי שיתחילו להפריש לי לביטוח המנהלים רטרואקטיבית לאחר 3 חודשים. לצערי פוטרתי מהעבודה וסיימתי בתאריך 19.10.10. האם מקום העבודה חייב להפריש לי לביטוח המנהלים על תקופה זו היות והיה לי ביטוח מנהלים (מעבודה קודמת משנת 1999)?

    • מעביד לא רוצה להפריש כספים לביטוח מנהלים
      אלון | 19/10/2010 15:14

      סליחה התבלבלתי, התחלתי לעבוד ב-27.7.10

    • הפרשה לביטוח מנהלים
      עו"ד גיל קראוס | 19/10/2010 15:40

      צהריים טובים, לפי חוק פנסיה חובה, אדם שהחל לעבוד במקום עבודה ויש לו ביטוח פנסיוני קודם, זכאי כי יבצעו עבורו הפרשות החל מהיום הראשון לעבודתו, אך ההפרשות יבוצעו 3 חודשים רטרואקטיבית לאחר מועד תחילת העבודה.

      • מעביד לא רוצה להפריש כספים לביטוח מנהלים
        אלון | 19/10/2010 15:50

        היות ועדיין לא עברו 3 חודשים האם הוא חייב להפריש כספים לביטוח מנהלים?

        • הפרשה לביטוח מנהלים
          עו"ד גיל קראוס | 21/10/2010 15:29

          השאלה שאתה שואל היא מעניינת והיא שאלת פרשנות של חוק. החוק עצמו אינו מתייחס למצב שבו העובד סיים את עבודתו לפני תקופה של 3 חודשים. אני מניח שמאחר והחוק מדבר על תקופה של 3 חודשים, אז בהחלט יכול להיות שבית המשפט יקבע שעובד אשר סיים את עבודתו קודם לכן - לא יהיה זכאי לקבל את ההפרשות רטרואקטיבית.