תאונת דרכים - ביטוח ממשלתי

  • תאונת דרכים - ביטוח ממשלתי
    ענבר | 15/10/2010 13:09

    נניח והייתי מעורבת בתאונת דרכים, כאשר עבדתי במוסך, ובמסגרת התפקיד הייתי צריכה להעביר רכבים ממקום אחד למקום אחר. התאונה נגרמה באשמתי, ובזמן העבודה. המכונית בה נהגתי, והמכונית שבה פגעתי היו מבוטחות שתיהן בחברת הביטוח הממשלתית (שתיהן מכוניות ממשלתיות). כעת, חברת הביטוח הממשלתית שלחה לי דו"ח עם הערכת שמאי לנזק ודורשת מהביטוח של המוסך/ממני/מהבעלים של המוסך לשלם, כי אחרת היא תתבע אותנו בבית משפט. שאלתי היא כזאת: 1. אם שני הרכבים המעורבים מבוטחים בחברת הביטוח הממשלתית, מדוע אין היא "תובעת את עצמה"? 2. מי אמור לשלם בפועל על הנזק? הביטוח של המוסך? חברת הביטוח הממשלתית? הבעלים של המוסך? אני? 3. אם אני עבדתי תחת הבעלים של המוסך האם אני נושאת חלק בנזק הכספי או שהביטוח אמור לכסות את כל הנזק? תודה רבה ושבת שלום

    • תאונת דרכים - ביטוח ממשלתי
      עו"ד גיל קראוס | 19/10/2010 15:33

      צהריים טובים, אינני יודע אילו פוליסות הוצאות לכל אחד מהרכבים. אם לרכב שבו נהגת יש ביטוח מקיף שמכסה גם אותך, אז הביטוח אמור לשלם את הנזק. כך הדברים גם אם יש למוסך פוליסת ביטוח מיוחדת שכוללת גם אותך. אם לרכב אין פוליסה וגם למוסך אין, אז כעיקרון המעביד שלך אמור לשלם את הנזק ישירות. המעביד יכול לטעון שיש להטיל את הנזק עלייך, אך בדרך כלל אם זו פעולה שנעשתה עבור המעביד יש סיכוי גדול שהוא יצטרך לשאת בנזק.

      • בהמשך לשאלה
        ענבר | 19/10/2010 15:57

        תודה רבה על התשובה. בהמשך לשאלתי, הנסיעה בוצעה כחלק מן העבודה במוסך. האם בעל מוסך שמעסיק עובד בשליחות הכוללת העברת רכבים מנקודה אחת לשנייה, איננו מחוייב על פי החוק לבטח את הרכבים והעובדים כמובן למקרים כאלו של תאונות דרכים? תודה רבה ושבוע טוב.

        • תאונת דרכים - עובד מוסך
          עו"ד גיל קראוס | 21/10/2010 15:31

          הוא אינו מחויב לבטח את העובדים, אבל אין זה אומר שהאחריות לפיצוי לא תוטל ישירות עליו. אם מדובר בתאונה שאירעה תוך כדי העבודה וללא רשלנות מיוחדת מצידך, בהחלט יש מקום לטעון כי המעביד הוא שצריך לשאת בנזק.