הפרשות פנסיוניות על ידי המעביד

  • אי הפרשות ביטוח מנהלים מצד המעביד?האם אני מכוסה?
    ט | 15/10/2010 07:46

    קיימת לי פוליסת ביטוח מנהלים אשר העברתי אותה למעסיק חדש.במשך 10 חודשים דצמבר 2009 עד היום המעסיק גבה ממני את תגמולי העובד אך לא הפקיד אותם בקופת הביטוח וגם הוא לא הפקיד את תגמולי המעביד שלו?האם אני מכוסה מבחינה ביטוחית?פנסיה,אובדן כושר עבודה,ריסק?מה הדין לגבי זה על אי ההפקדה .עובדה נוספת אני שילמתי לביטוח ריסק זמני עד אוגוסט השנה האם זה מבטח אותי?

    • הפרשות פנסיוניות על ידי המעביד
      עו"ד יניב גל | 16/10/2010 15:52

      מומלץ כי תפני כמה שיותר מהר למעביד שלך, לקבל פרטים ביחס להפרשות שהוא מחוייב כלפיך לפי חוק (צו הרחבה בנוגע לפנסיה חובה) ולפי הסכם העבודה שיש לך עימו. במקביל כדאי שתבררי פרטים עם סוכן הביטוח הפנסיוני שלך / מטעם המעביד. במקרים מסויימים ניתן לבצע הפרשות רטרואקטיביות לפנסיה מתחילת תקופת העבודה. כמו כן, הזכות לקבוע את הקופה אליה יבוצעו ההפקדות, נתונה כיום לעובד, אשר רשאי לנייד את כספי החסכון הפנסיוני שלו, לקופה לבחירתו. בנושאים פנסיוניים כדאי שלא להתמהמהה, בין היתר כדי שלא ייפגע הרצף הביטוחי, ובמקרה הצורך אף לערב את סוכן הביטוח ו/או עו"ד בתחום הביטוח.