פגיעה בבית הספר

  • דחוףףף!! תאונה בבית הספר האם חובה להוכיח נכות?!
    שפי | 12/10/2010 21:39

    בעוד פחות משלושה שבועות התביעה עומדת להתיישן.  אני מעונינת לתבוע את חב' הביטוח בכך ששברתי אצבע בבית הספר השאלה האם חובה להוכיח נכות או רק נזק שנגרם לי?

    • פגיעה בבית הספר
      עו"ד יניב גל | 12/10/2010 23:55

      מומלץ כי תפנו, כמה שיותר מהר, לעו"ד המתמחה בתביעות ביטוח ונזיקין, אשר בין היתר יבקש לדחות את שעון ההתיישנות. מנתוני שאלתך לא ברור האם מדובר בנזק שנגרם לתלמיד, המבוטח בביטוח תאונות אישיות לתלמידים, או בנזק לעובד בית הספר (או אז ניתן להגיש תביעה לקצבת נכות במוסד לביטוח לאומי). כמובן, שתקופת ההתיישנות עשויה להשתנות כתלות בעילת התביעה והגורם המזיק, ועל כן כדאי להיוועץ בעו"ד על מנת לברר במדויק מהי עילת התביעה, וכן האם כבר התיישנה. כעיקרון, אם מדובר בתביעה כנגד מבטח בביטוח תאונות אישיות לתלמידים, אזי נדרש להראות כי נגרם נזק בר פיצוי, המכוסה במסגרת הפוליסה, ולאו דווקא נכות כפי שעל פי רוב נקבעת בוועדות הביטוח הלאומי.