תביעות צד ג' וכתב סילוק

  • תביעת צד ג
    נעמה | 07/10/2010 17:32

    שלום, האם צד ג' שרכבו נפגע ותבע את חברת הביטוח של הצד הפוגע וקיבל את התשלום על הנזק אך לא כפי שדרש (קיבל פחות), יכול לתבוע את השארית מהפוגע עצמו? ובמילים אחרות: האם לאחר שחברת הביטוח התערבה ושילמה פיצוי יכול אותו צד ג' נפגע לתבוע סכום נוסף שחברת הביטוח סרבה לשלם, מהפוגע?

    • תביעות צד ג' וכתב סילוק
      עו"ד יניב גל | 09/10/2010 17:28

      חברות הביטוח, על פי רוב, אינן משחררות כספים לנפגעים (מבוטחים / צדדי ג'), ללא חתימה על כתבי סילוק - קרי, התחייבות שלא לתבוע אותן ו/או את המבוטח בגין אותו נזק, בכפוף לקבלת סכום הפיצוי. אשר על כן, כצעד ראשון כדאי לבחון את המסמכים שלוו לקבלת הכספים מחברת הביטוח של הפוגע, האם במסגרת קבלת הכספים התחייבתם לסילוק סופי ומוחלט של כל תביעה עתידית בגין אותו מקרה. בהמשך, כדאי להעמיד את יתרת הנזק שבגינה לא שולמו לכם פיצויים (כפי שאתם מעריכים את היתרה הנ"ל) למול הסיכוי של הצלחת דרישה/תביעה לקבלת הכסף מהפוגע במישרין. למשל, האם מדובר בנזק רציני כגון ירידת ערך של הרכב ונזקים אחרים שהם תוצאה של הנזק הראשוני שנגרם לכם (כלומר, "זקים תוצאתיים"), שייתכן ולא שולמו לכם. דהיינו, ייתכן שאחרי שקיבלתם פיצוי בגין מרב הנזק, פתיחת המקרה מחדש (בהנחה שלא הסתלקתם סופית מהגשת תביעה/דרישה בגין המקרה) עשויה להיות יקרה הרבה יותר מהסיכוי שבקבלת יתרת הפיצוי (למשל בגין הוצאות משפט, שכ"ט וכיו"ב).

      • שאלת הבהרה
        קובי | 16/10/2010 20:37

        שלום גיל, רציתי בבקשה לקבל הבהרה, באם חב' הביטוח פיצתה את צד ג' בגין הנזק לרכבו(ונצא מתוך נק' הנחה שהחברה לא החתימה אותו על סעיף שהוא מוותר על תביעה עתידית בגין הנזק כנגד חב' הביטוח או הצד המבוטח) האם צד ג' יכול לתבוע גם את ירידת הערך?! ואם כן האם המבוטח(הפוגע) מבוטח גם כנגד זה?!, האם במידה וצד ג' חתם על מסמך הוא מוותר על תביעה עתידית כנגד חב' הביטוח/מבוטח, האם גם אז הוא יכול לתבוע בגין ירידת ערך?!? לתשובתך אודה.