כפל ביטוח חיים

  • כפל ביטוח חיים
    נחמן פאול | 06/10/2010 22:16

    עו"ד גיל קראוס שלום רב. אכתוב את סיפור המעשה ואז אבקש את עצתך המלומדת. לפני 11 שנה לקחתי משכנתא בבנק טפחות ובאופן אוטומטי בוצע לי ולאשתי ביטוח חיים. לאחר מספר חודשים, קיבלתי שיחת טלפון מסוכנות ביטוח שעבדה עם חברת דולב ( פניקס היום ) והציע לי להקים לי פוליסת ביטוח חיים זולה יותר. הסכמתי מיד, חתמתי על כול הניירת ועל הוראת הקבע לצורך חיוב חשבוני. החברה אכן הקימה לי פוליסה. לפני חודש חיסלתי את יתרת המשכנתא ויחד עם יתר האישורים שביקשתי מהבנק היה גם אישור עבור חברת הפניקס שהמשכנתא סולקה בכדי שאוכל לבטל את פוליסת הביטוח בחברת הפניקס. להפתעתי, נציגת השרות בבנק טפחות אמרה שהביטוח חיים שלי בבנק, שמעולם לא קיבלו שום פוליסת ביטוח חיים שלי מהפניקס ושהפוליסה בבנק התבטלה יחד עם סילוק המשכנתא. הנציגה אמרה שאם יש בידי חברת הביטוח אסמכתא לכך שהבנק קיבל ואישר את הפוליסה שאעביר אותה לבנק והבנק יזכה את חשבוני בסכומים ששולמו. פניתי לחברת הביטוח והם טענו ששלחו את הפוליסה בדואר רגיל ושפרט לפוליסה שהקימו בזמנו אין להם שום מסמך נוסף למסור לבנק טפחות. הפוליסה הועברה לבנק טפחות לפני מספר ימים אולם הם בצדק טוענים שלא קבלו ולא אישרו את הפוליסה ושאפנה את הטענות שלי לחברת הביטוח. בחברת הביטוח מתנערים מאחריות וטוענים שהם הקימו את הפוליסה ומי שומר ניירת אחרי 11 שנה ושאני אפנה לבנק. שאלותי הן : 1. האם חברת הביטוח לא הייתה חייבת לוודא הגעת המסמכים לבנק, אישור הפוליסה ולקבל בכתב אישור שהפוליסה מאושרת? 2. האם העובדה שאין בידי חברת הביטוח מסמך המעיד על כך שהבנק קיבל את הפוליסה הופך אותה לחייבת נוכח העובדות ? 3. בשורה התחתונה, שילמתי פעמיים על אותו ביטוח. מי אמור להחזיר לי את הכסף ששילמתי? האם ניתן לתבוע בתביעות קטנות ( כ - 15,000 ש"ח ) או שעדיף לקחת עו"ד? תודה על תשובתך המלומדת.

    • כפל ביטוח חיים
      עו"ד גיל קראוס | 07/10/2010 16:40

      צהריים טובים, אין ספק כי על חברת הביטוח לוודא כי הבנק קיבל את הפוליסה, אך מאידך גם על הלקוח חלה חובה לבדוק האם הפוליסה התקבלה והאם התשלומים לבנק הופסקו, בפרט כאשר מדובר בתקופה כה ארוכה של תשלומים. על פניו אפשר ועומדת לך עילת תביעה. מבחינת סכום התביעה הרי שהיא מתאימה לתביעות קטנות ועליך לשקול האם ברצונך לשלם שכר טרחה לעורך דין או לנסות ולהגיש את התביעה לבד בתביעות קטנות.

      • כפל ביטוח חיים
        נחמן פאול | 10/10/2010 21:17

        תודה על תשובתך. נציגת חברת הביטוח טוענת שהחברה לא מוכנה להחזיר לי את הכסף כיוון שהזכויות בביטוח חיים הינן נצברות, ז"א שאם חס וחלילה היה קורא משהו, הייתי מקבל כסף גם מהבנק וגם מחברת הביטוח. על פי ידיעתי ואנא תקן אותי אם אני טועה, רק בשנים האחרונות הפסיקה מדברת על כך כי ניתן לקבל עבור אותו נכס ואותו נפטר תגמולים ממספר חברות שונות והנושא לא היה מעוגן בפסיקה בשנת 1999 כאשר רכשתי את הפוליסה מחברת הביטוח. כמו כן, לו רציתי להנות מכפל כיסוי, לא הייתי רושם את בנק טפחות כמוטב הראשון והבלעדי בפוליסה שרכשתי בחברת הביטוח אלא את עצמי ו/או את אשתי. אנא חווה דעתך לטענת חברת הביטוח. תודה רבה. נחמן פאול.