אובדן להלכה

  • אובדן להלכה
    נרקיס | 04/10/2010 14:11

    היי הייתי מעורבת בתאונת דרכים לא באשמתי הלכתי למוסך הסדר מורשה של חברת הביטוח הזמנתי שמאי חוץ מתוך רשימה שנתנה לי חברת הביטוח השמאי קבע אובדן להלכה 1. האם במקרה של אובדן להלכה יש לי אפשרות לבחור שהרכב יתוקן בכול זאת ? 2. האם מסוכן לנהוג ברכב שהוכרז כאובדן להלכה ? 3. ביקשתי מהשמאי את הדוח והוא טען שרק אחרי 14 יום זה מגיע לביטוח והם אמורים לתת לי את זה אז אני אמורה לחכות 14 יום ואז להחליט עם אני הולכת לאובדן להלכה או תיקון ? 4 כרגע המכונית במוסך הסדר כמה זמן היא יכול להשאר שם עד שאני יחליט ע"פ דוח שמאי לאיזה כיון אני הולכת? 5 ובינתיים מי מספק לי רכב חלופי עד שאני יגיע להחלטה ואחרי ההחלטה? 6. במקרה שאני בוחרת בכול זאת לתקין אני מקבלת מהביטוח גם ירידת ערך ? תודה מראש

    • אובדן להלכה
      עו"ד גיל קראוס | 05/10/2010 17:21

      ערב טוב, כאשר רכב מוכרז אובדן להלכה, המשמעות היא שלא ניתן לנהוג בו ומשרד התחבורה מקבל הודעה על כך. לפיכך, בדרך כלל לא ניתן לבקש לתקן את הרכב בכל זאת, אלא אם מדובר בתיקוני פח בלבד שאינם מהווים סכנה.