תיקון רכב שלא ע"פ דו"ח שמאי חב' הביטוח

  • ביטוח שמאות מוסך מה עושים?
    S.O.S | 23/09/2010 21:13

    שלום רב,הייתה לי תאונה לפני שנה ושמונה חודשיםשאני נפגעתי מאחור והרכב ניזוק.היה לי ביטוח מקיף.הביטוח שלי העביר לי בטלפון כמה מוסכים מורשים שהם עובדים איתם ואז בחרתי אחד מהם. שמאי שהלך לבדוק את רכב שלי לא הכרתי ולא בחרתי אלא חברת ביטוח בחרה בעצמה.כאשר הלכתי לבדוק את רכב שלי איפה הוא נמצא. נכנסתי למשרד של מנהל מוסך והוא הציג בפני דף אחד של שמאי רכב שבו היה כתוב על כל הדף אימרה "לפי הערכת שמאי" ואז רצו שאני אחתום על כך. אינני רציתי איך חזרתי לחברת ביטוח ושאלתי למה אני צריך לחתום על כך והם אמרו לי זה נחוץ בשביל לתקן את הרכב.באתי אחרי התיקון למוסך מורשה כדי לקחת את רכב שלי ואז הייתי צריך לרשום צ'ק על סכום התיקון וכאן מתחילה הבעיה.המוסך רצה שאני ירשום צ'ק מבלי שכל החלקים שהיו צריכים להיות ברכב.זאת אומרת הם הזמינו לי חלקים מחו"ל והם צריכים להגיע אבל בינתיים שאני אקח רכב וארשום צ'ק וגם לא אנהג ברכב עד שהחלקים יהיו מורכבים אצלי כי זה לא בטיחותי לפי מה שהמוסך אמר.הויכוח שלי עם חברת ביטוח היה מקסימום שעתיים ולא רציתי לרשום צ'ק על הסכום כי אינני קיבלתי חלקים וזה לגיטימי אני חושב.מנהל המוסך בא אלי בחריפות ואיומים כדי שאני אשלם ואם לא על כל יום של אחסנה של הרכב אני אשלם 150 ש"ח וזה מהכיס שלי ולא של חברת ביטוח.חברת ביטוח הייתה נגדי כל הזמן הזה וגם לא רצתה להיכנס לעימות ביני ובין מוסך.בסופו של דבר רשמתי צ'ק ולא קיבלתי מאז שום חלקים לרכב שלי והיום הם גובים ממני כסף דרך ההוצאה לפועל.יש עוד דבר שרציתי להוסיף לכך באירוע של התאונה הנ"ל אותי לקחו באמבולנס ו הבן אדם שפגע בי לא הלך להודיע למשטרה על המקרה אבל אני כן. שלושה חודשים חיפשתי אותו והוא לא הופיע. המשטרה שהייתה במקום האירוע לא רשמה כלום זה שפגע בי אלא אחרי שלושה חודשים הם התקשרו אליי ואמרו ללכת לאמבולס ולבדוק אם יש איזשהו רישום על כך וכן בהחלט היה רישום רק מספר הרכב שלו.חברת הביטוח (מקיף) הציקה לי במשך שלושה חודשים לעשות השתתפות עצמית ואני סירבתי.השאלות הן:האם חברת ביטוח לא קשורה למוסך כי להיום הם לא רוצים להתערב ביני לבין המוסך?מי היה אמור לבדוק את התיקון לרכב שלא בוצעה?מה אני יכול לעשות הלאה בנושא שלא הרכיבו לי את החלקים?הנני משלם את הסכום אבל לא קיבלתי תמורה לכך.המוסך רימה אותי הביטוח לא רוצה להתערב מה עושים?מה קורה עם שמאי במקרה הזה ומה תפקידו?מה אני אמור לעשות הלאה?אנני יודע תהליכי המשך לפרשה הזאת בבקשה עזרו לי

    • תיקון רכב שלא ע"פ דו"ח שמאי חב' הביטוח
      עו"ד יקי רנד | 28/09/2010 18:35

      דו"ח השמאי צריך להיות מאושר ע"י חברת הביטוח ועל השמאי לעקוב אחר מהלך התיקון ולוודא כי תיקון הרכב, לרבות התקנת החלקים, מתבצע ע"פ הערכתו. במידה ולא מותקנים ברכב חלקים כפי שקבע השמאי, הרי שמדובר בהתנהלות לא תקינה של המוסך, אשר יתכן וגבה סכומים עבור חלקים אשר לא סופקו בפועל. במקרה כזה, היה על חב' הביטוח לסייע לך בהתנהלותך מול המוסך בתיאום עם השמאי, ואם לא עשתה כן, הרי שלכאוה מעלה בתפקידה הביטוחי, בייחוד לאור העובדה כי מדובר במוסך הסדר אשר מוכר ואמון על חב' הביטוח. עליך לשלוח מכתב חריף לחב' הביטוח בדרישה כי תעשה סדר מול המוסך, ותוכל אף לשלוח העתק למפקח על הביטוח. במידה ולאתהיה התקדמות, תצטרך לשקול הגשת תביעה, כנגד המוסך, ואף כנגד חב' הביטוח במידת הצורך.