ויתור סודיות רפואית

  • ביטוח בריאות פרטי
    י | 22/09/2010 09:59

    שלום רב,לאחרונה הצטרפתי לביטוח בריאות פרטי באחת מחברות הביטוח הגדולות.לאחר תשאול רפואי בנו לי פוליסה והתחלתי להיות מחויב בפרמיה חודשית.לאחר הצטרפותי שלחו לי בדואר לחתום על טופס ויתור סודיות רפואית - טופס שמאפשר לחברת הביטוח לקבל כל מסמך רפואי מכל גורם שהוא - קופות החולים, ביטוח לאומי, צה"ל וכו'..קצת חושש לחתום על טופס שכזה - בכ"ז - פרטיי הרפואיים הם פרטיי!האם חתימה על הטופס מחויבת הפעלת הביטוח?אם אינני חותם על הטופס - עילה לחברת הביטוח להתנער מאחריות כלפי למרות תשלום הפרמיה החודשית?תודה.

    • ויתור סודיות רפואית
      עו"ד יקי רנד | 28/09/2010 18:30

      ידוע לי כי מבוטחים נדרשים לחתום על כתב ויתור סודיות רפואית, במקרה של הגשת תביעה, אך לא מוכרת לי דרישה כזאת במסגרת הצטרפות לפוליסה, מעבר למילוי טופס הצהרת בריאות סטנדרטי. אני מציע כי תפנה לחב' הביטוח ותברר פשר הענין.