תמ"א 38 - טופס מקדמי

  • בחינת הייזם לתמ"א
    ולדימיר | 04/07/2013 13:58

    שלום, אני בעל דירה בבית משותף בחיפה. אניחנו(הדיירם) כבר נמצאים במגעים עם יזם מסויים לגבי הפרוייקט של תמ"א של חיזוק מבנה ותוספת של שתי קומות בבניין. נציג היזם מתעקש לפני המשך פעילותו שנחתום על תופס של הסכמה כללית לביצוע תמ"א 38. בפורומים קראתי שלא מומץ יותר מדי לחתום על תופס שכזה,אך מבחינת היזם זה הכרחי להמשך פעילותו וחשבתי אוליי שכדאי לחתום כדי להתקדם אך אוליי רצוי להכניס מספר תנאים מצידנו לביצוע הפרוייקט(תשלומי שכר עו"ד מפקח ועוד..) שאלתי היא מה הם הדברים שכדאי להכניס לנוסח התופס שיגנו עלינו(הדיירים) אם אנחנו נחליט לחתום עליו לצורך קידום הפרוייקט. כמו כן מה הדברים שכדאי לנו לבדוק על היזם ואליו מסמכים לדרוש ממנו על מנת לוודא שלאט מדובר בנוכלות מכל סוג שהו ולהיות בטוחים שמדובר בישות אמינה לצורך פיצוע פרוייקט? תודה מראש ולדימיר

    • תמ"א 38 - טופס מקדמי
      עו"ד אילן הלוי | 04/07/2013 16:45

      שלום ולדימיר! הטופס נועד לאפשר ליזם לעשות בדיקות מעמיקות יותר בלי לחץ שתברחו לו. מצד שני הוא לא נועד לתפוס אותכם לתמיד. לכן אני מציע להקפיד שהטופס יהיה ברור לגבי התקופה שאותה תתנו לו כדי לעשות את הבדיקות ולסיים את חתימת ההסכם. לא ממליץ מעבר לכך להכניס תנאים שלכם. זה כבר יכנס להסכם המלא. לגבי היזם עצמו- פשוט צאתם צריכים לראות פרויקטים אחרים שלו, לשאול לקוחות לגבי שביעות רצון וכו'. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38