פרויקט חיזוק

  • פרויקט חיזוק מבינים לגוש של 17 מבינים
    Kobyno | 17/05/2013 16:56

    הוקמה מנהלת בניהול של הרשות לחיזוק כל המבינים בגוש , רב המבנים הם דירות בגודל של 52 מ, כאשר הוצא להם תוספת בכפוף לתוכנית של הוספת שני קומות וחצי , במיבנה שלנו יש תוספת בנויה של 32 מ׳ מיזה עשרים שנה ועל פי הפרויקט לא מתוכנן לנו. בניית ממ״ד אל מרפסת ופיצוי כספי של מאה אלף ש״ח האם רצוי לנהל משא ומתן על גובהה הפיצוי מאחר והוא. מנוח משמעותית מתוספת חדר. באזור ביקוש ..

    • פרויקט חיזוק
      עו"ד אילן הלוי | 19/05/2013 15:47

      מצטער קובי. הפרויקט נראה מלהיב ואשמח לשמוע עודפרטים עליו, אל קשה היה לי להבין את השאלה. נראה לי שמשהו השתבש בסדר השורות בכתיבה. אנא חזור שוב על השאלה. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • חתימה על הסכם מול חב' ניהול בפרויקט תמ"א 38
        kobyno | 24/05/2013 15:35

        ברשות המקומית גני תקוה מזה שנים קיים פרויקט תמ"א בגוש של 17 בניינים " רכבת " בפרויקט שנימצא בשלביו הסופיים , בפרויקט היינו אמורים לקבל מרפסת + ממ"ד , בדיון שנערך לאחרונה בהשתתפות ועד הבית , הוצגה התוכנית של הבניין שלנו ,בתוכנית של הבניין אין בניית ממ"ד, בחוזה שהוצג שבו אנו אמורים לחתום אנומיפים את חב' בניהול לבצע בשמנו את האמור מול הרשות והקבלן המבצע , בנוסף נאמר בחוזה כי החב' תפצה את הדיירים בבניין עבור עלות בניית הממ"ד , בס"ך 100 אש"ח שאלתי : האם רצוי לסרב להצעה ולנהל משא ומתן על גובה הפיצוי בשלב זה ,או לדרוש בניית ממ"ד כפי שהובטח בתוכנית .

        • תמ"א 38 - פיצוי על ממ"ד
          עו"ד אילן הלוי | 26/05/2013 17:47

          היי קובי! ממ"ד הוא בדר"כ כ- 12 מ"ר. שווי מ"ר בנוי בגני תקווה שווה כ- 15,000 ש"ח. כך שלפי חישוב זה שווי הממ"ד מבחינתכם הוא כ- 180,000 ש"ח וסך של 100,000 ש"ח לדירה לא מכסה את שווי הממ"ד. בנוסף - יש לקחת בחשבון כי אתם עשויים להיות מחויבים במס שבח על הכסף שתקבלו (אין פטור על תשלום כסף אלא רק על עבודות החיזוק). אבל- צריך לבדוק למה היזם לא רוצה לבנות את הממ"ד. אם יש בעיה תכנונית או סתם חוסר כדאיות כלכלית מבחינתו. צריך לזכור שעלויות הבניה שלו של הממ"ד הם אולי 60,000 ש"ח בלבד. בקיצור- בשלב ראשון תגידו שאתם רוצים ממ"ד ולא כסף ותראה מה תגובתם. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

          • תמ"א 38 - פיצוי על ממד
            kobyno | 27/05/2013 01:04

            שאלה : בדיון שהתקיים בשיתוף תושבים בפרויקט , טען העו"ד של חב' הניהול כי במידה ויש 60 אחוז חתימות , הקבלן הזוכה בזכויות הבנייה רשאי לתבוע את הדיירים הסרבנים שאלה? 1. האם רצוי להיערך עם עו"ד ומהנדס לוועדה במועד הערר או להמתין לשלב הגשת התביעות במידה ותהיי 2.בחוזה שהוגש לכל הדיירים בפרויקט והמתייחס לאילו שבפרויקט לא מתכנן בנייה של ממ"ד רשום באילו המילים בסעיף 3 מצוין במילים אילו "דירות שביצעו הרחבה על"פ תוכנית ממ/5008 יקבלו מרפסת +תמורה מלאה שוות ערך לפי קביעת שמאי מוסמך ביחס לעלות תוספת חדר ממ"ד התמורות יהיו מחסן ו/או חניה ו או שיפוץ דירה ו/או תמורות אחרות כפי שייקבעו במסגרת המכרז לא מורכז תשלום פיצוי כספי , האם נוסח כזה מקובל בחוזים מאין אילו. 2. בסעיף 4 מצוין." מודגש כי לשם הצלחת הפרויקט, מוקנים למנהלת בלעדיות בכל הנוגע לכל הסמכויות המוענקות לה על"פ הסכם זה ולפיכך הבעלים מתחייבים שלא לפנות לכל יועץ ו/או בעל מקצוע שלא באמצעות ובאישור המנהלת . האם סעיף זה לא חוסם את הדיירים השלב משא ומתן מול הקבלן על עלויות הפיצוי .

            • פיצוי על ממ"ד
              עו"ד אילן הלוי | 27/05/2013 09:39

              1. תמיד רצוי להערך עם עורך דין בודאי כשאתה עומד לחתום על הסכם כזה. 2 הנוסח מנסה להתגבר על הבעיה שהסברתי קודם לפיה כל תשלום בכסף יהיה חייב במס שבח. לכן הם נותנים את התמורה בשווה ערך. אגב- לא בטוח שזה יעבור. בכל מקרה שים לב שמדובר על שווי העלות ולא שווי הבנוי. 3. כן. הנוסח נראה די רחב וחסם אותך. אני מבין שאתם עומדים להתקשר עם חברת ניהול שתארגן עבורכם את הפרויקט. אני רק לא מבין האם הדיירים לא נעזרים בבעורך דין לצורך בדיקת ההסכם? אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38