דייר מתנגד בן למעלה מ- 80

  • דייר מתנגד על בסיס רפואי
    חיים | 16/05/2013 21:28

    יש בבנייננו דייר מעל גיל 80 שמשפחתו מתנגדת על רקע רפואי של דימנציה/אלצהיימר למהלך של תמ"א למרות שמוצע לו דיור חליפי, שלדעתם הן הפרויקט והן המעבר רק יחמירו את המצב.האם הם יכולים למנוע פרויקט בגלל סיבה זו? מה הסיכוי שהמפקח על הבניינים המשותפים יאשר את הפרוייקט?תודה, חיים

    • דייר מתנגד בן למעלה מ- 80
      עו"ד אילן הלוי | 19/05/2013 16:05

      חיים שלום! מצב באמת מאוד רגיש מול אותו דייר. כיום הפסיקה היא כמעט תמיד נגד הדייר הסרבן אבל בסופו של דבר כל מקרה נבחן לגופו ופה אתה מתאר סרבנות לא חומרית אלא מסיבות רפואיות. אני מציע כי תתקדמו לחתימת הסכם. בכל מקרה לוקח כמה חודשים עד שההסכם נחתם ולאחר מכן עוד תקופה עד שמוציאים את היתר הבניה. אני לא יודע איזה שלב אתם אל אם עוד לא נחתם ההסכם אז יש לכם בוודאות עוד כשנה וחצי. אולי עד אז ישנה דעתו. אין טעם לעצור עכשיו בגלל זה. אני מניח שאם מצבו יורע עוד אז הוא יועבר להשגחה במקום סיעודי ולא ישאר לבד בבית. בקיצור- קדימה. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38