תמ"א 38 - רוב מחזיקים ברכוש המשותף

  • שני מתנגדים לתמא מתוך 11, ו לכן רק 64% הסכמה - מה
    ללא תיווך | 09/05/2013 10:11

    בבניין שלנו יש שני בעלי דירות שמתנגדים לתמ"א, מתוך 11. הבעייה שבחישוב השטח ברכוש המשותף איכשהו יש רק רב של 64% במקום ה 66% הדרוש. מה אפשר לעשות? יש לציין שההתנגדות של השניים אינה עניינית, אלא בגלל סכסוכי שכנים שאינם קשורים לתמ"א הם פשוט מראים לכולם...

    • תמ"א 38 - רוב מחזיקים ברכוש המשותף
      עו"ד אילן הלוי | 09/05/2013 11:13

      שלום רב! החוק דורש רוב של 2/3 גם מהבעלים וגם בחלקים ברכוש המשותף. המקרה שלכם מיוחד ומרגיז. לא יודע מה הסיבות לאי הסכמה מצידם והאם יש אפשרות לשנות את דעתם. מה שאני מציע הוא למצוא את היזם שיקח את הסיכון שאחד מהם ישנה את דעתו ולהתקדם עימו בהסכם. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • ואם לאחד המתנגדים יש תוספת הנייה לא חוקית?
        ללא תיווך | 12/05/2013 14:27

        יש לו תוספת שאינה מופיעה בשום שירטוט של הבניין וקיימת כבר יותר מ 13 שנים. יכול להיות שהוא קנה את הדירה |(שמשמשת כמשרד בלבד| ולא למגורים) כך ולא הוסיף בעצמו , אנחנו לא יודעים. מה אז? איך אנחנו יכולים לנצל זאת כדי לאלצו לההסכים לתמ"א. משגע אותנו שרק 2% מפרידים בין המתנגדים למעוניינים. יש מה לעשות?

        • תמ"א 38 - כמעט רוב
          עו"ד אילן הלוי | 12/05/2013 18:59

          צריך לבדוק גם תוכניות ההיתר וגם בתשריט רישום הבית המשותף כדי להבין האם התוספת היא חוקית או לא. בכל מקרה לפי מה שאת/ה כותב מדובר על דירת מגורים שבפועל משמשת למשרד. צריך לבדוק האם ביקשו היתר לשימוש חורג על כך. אם לא- יש מנוף ללחץ. יש לכך גם משמעו מבחינת גובה החיוב בארנונה מאחר וארנונה למשרדים גבוהה כמעט פי 10 מזו של מגורים. אגב- אם מדובר על דירת מגורים שמשמשת למשרד אז משיקולי מס שלא אפרט כאן כדאי לו למכור עד סוף חודש יוני זה כי רק עד אז הוא יוכל לקבל פטור ממס שבח. מציע שתדברו איתו בנחת ותסבירו לו את האופציות. רצוי אולי שעו"ד שלכם ידבר עימו. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

          • מענה לשאלה
            יוסי | 16/05/2013 14:29

            השואל העלה כאן נקודה עקרונית שלא זכתה למענה, לפי החומר החדש שהוא כותב כאן הרי שחישוב הבעלות על השטחים המשותפים משתנה משמעותית לטובתו, יען שהחישוב מתבסס על שטח הרצפה הקיים ולפיו הוא חילק את השטחים המשותפים, ברגע שישנה פלישה בדמות תוספת לא חוקית, הרי שאין הפלישה מגדילה את חלקו ברכוש המשותף כמובן, מה שאומר שהוא עבר בדיוק את ה2% המיוחלים...קיצורו של עניין - אם החישוב שלך נעשה ע"פ שטח הדרות בפועל וממנו השלכת על אחוז הבעלות על הגג - הרי שהתברר כרגע שאתם כן רוב של 66%. עזר לך? אל תשכח לעדכן...

            • תמ"א 38 - רוב נדרש
              עו"ד אילן הלוי | 16/05/2013 15:26

              היי יוסי! קביעת החלק ברכוש המשותף נקבעת לפי צו הבתים המשופתים והרשום בנסח. החישוב לא נעשה לפי שטח דירות בפועל כולל שטחי פלישה. לכן התשובה לא משתנה. בברכה, אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

              • מענה למענה...
                יוסי | 16/05/2013 19:52

                עו"ד הלוי שלום!"על הנייר" אכן כמו שאתה כותב, אך ברוב רובם של הבתים חל "התקנון המצוי", ובדרך כלל הבעלות על השטחים הציבוריים - ובכללם הגג - נגזרת ביחס ישיר לשטח הבעלות הפרטית, היינו, בבניין של שתי דירות למשל, האחת בגודל 100 מ"ר והשניה בגודל 50 מ"ר הבעלות על הגג אינה חצי חצי אלא 2/3. כמובן שאם נקבע בתקנון או בטאבו אחרת הוא הקובע. על כן, המלצתי לשואל הנכבד לבחון את אחוזי הבעלות על הגג במסמכים הרשמיים ולא לסמוך על החישוב שעשה לבד לפי גודל הדירות. מסכים עימי העו"ד הנכבד?

                • מענה
                  עו"ד אילן הלוי | 16/05/2013 21:00

                  יוסי שלום! ראשית - אני לא כל כך מכובד ואנחנו כאן מכבדים את כולם. הפורום אומנם מספק תשובות מקצועיות אבל אנו מקפידים שהאוירה בו תהיה נוחה לכולם. שנית- אני חושב שאנו אומרים אותו דבר. בדוגמא שנתת לדירה הקטנה יהיו צמודים 50/150 חלקים ברכוש המשותף ולדירה הגדולה 100/150 ברכוש המשותף. אם הבית נרשם כבית משותף כך ירשמו החלקים וזה מה שילקח בחשבון לצורכי קביעת הרוב הדרוש לפרויקט תמ"א. אם מי מהדיירים הגדיל את דירתו באופן לא חוקי וללא הסכמה אז החלק שלו ברכוש המשותף לא גדל כתוצאה מכך. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38