הסכמה מוקדמת

  • הסכמה מוקדמת לקבלן
    נחמה הורן | 08/05/2013 14:51

    אנו רוצים לבצע בניית תמ"א בירושלים ויש לנו קבלן שאנו מעוניינים בו. קבלנו ממנו בסיס להסכם שנראה לנו והגענו לשלב שיש לגבש הסכם מול עו"ד כדי להמשיך. אבל, יש לנו שכן שמתנגד לבניה ואנו רוצים לעשות אתו דין תורה (דיירי הבניין דתיים) והבניה מותנית בזה שנזכה בדין תורה. הקבלן מוכן לעזור לנו בליווי בדין תורה ויש צורך בנוכחותו אך מתנה זאת בחתימה על מסמך הסכמה עקרונית לבחירתו. תושבי הבניין חוששים לחתום על המסמך שנתן לנו לחתימה כיון שאין בו הגבלה של זמן כמה זמן נהיה מחויבים לו וגם שאולי יהיו בעיות בהצעה שלו בזמן העריכה של ההסכם עם עורך דין - מצד שני הוא לא מוכן לתת לנו כרגע מימון לעו"ד אלא רק לאחר שנזכה בדין תורה ונוכל להמשיך. אני מצרפת פה את המסמכים האם תוכל לייעץ לנו האם אפשר לחתום על מסמך ההסכמה העקרוני בלב שקט או על שינויים שכדאי לערוך בו כדי שנוכל להמשיך ? מצורף למכתב מסמך ההסכמה לחתימה והצעת התמ"א שלו לבניין שלנו אודה לך מאד !"

    • הסכמה מוקדמת
      עו"ד אילן הלוי | 08/05/2013 17:11

      נחמה שלום! לא הייתי חותם על כתב ההסכמה המוקדם בנוסח שצרפת. מציע שתפנו לעו"ד שינסח עבורכם נוסח מתאים שישמור עליכם. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה, אשמח לשמוע מה הן ההסתיגויות  לת
        נחמה | 09/05/2013 09:50

        • תמ"א 38 - הסתייגויות לחתימה על מסמך מוקדם
          עו"ד אילן הלוי | 09/05/2013 11:08

          נחמה שלום! המסמך בעיקרון מחייב אותכם לחתום על היזם גם כאשר אין בפניכם עדין את ההסכם המלא. הוא גם לא קצוב בזמן כך שמגרע החתימה אתם ביחד. מציע לכם שוב להתיעץ עם עו"ד שינסח את המסמך. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38