חובת עו"ד

  • חובת עו"ד
    שמואלי | 04/05/2013 23:26

    שלום רב,כאשר עו"ד מלווה פרויקט מראשיתו, האם אין מחובתו לבדוק או לפחות ליידע הדיירים בצורך בבדיקת איתנותו הכלכלית של הקבלן/יזם ולהסתפק בהצהרת הקבלן בלבד?

    • חובת עו"ד
      עו"ד אילן הלוי | 06/05/2013 10:12

      שמואלי שלום! אני חושב שזו האחריות של הדיירים לבחור את היזם המתאים להם מכל הבחינות, כולל איתנות םיננסית ולצורך כך לערוך, אם הם רוצים, בדיקות מתאימות. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • חובת עו"ד
        שמואלי | 06/05/2013 18:16

        במידה והתגלו   5שעבודים על היזם ברשם החברות, בדיקה  שנעשתה ע"י עוה"ד, האם גם אז אין מחובתו ליידע את הדיירים ולהסב את תשומת לבם לכך שצריך בדיקה יותר מעמיקה, או שאין משמעות לשעבודים תודה

        • חובת עו"ד
          עו"ד אילן הלוי | 06/05/2013 19:04

          כמעט לכל חברה פעילה רשומים שעבודים ברשם החברות. כאשר חברה מבצעת פרויקט ומקבלת ליווי פיננסי מהבנק, הבנק רושם שעבודים על הפרויקט. כנ"ל יכול להיות שחברה רוכשת ציוד רכבים וכו'. כך שרישום שעבוד כשלעצמו אינו אומר דבר. צריך לקרוא ולראות על מה השעבוד ולטובת מי ויכול להיות שעו"ד שלכם בדק זאת או קיבל הסברים שהניחו את דעתו. גם לך יכול להיות שרשומה משכנתא על הדירה ואולי גם לקחת הלוואה לרכישת רכב ונרשם עליו משכון. זה עדין לא הופך אותך למי שלא כדאי לעשות עימו עסק. אני לא יודע בדיוק על מה ומי מדובר. יכול להיות שבאמת יש אורות אדומים ויכול להיות שלא. אני רק אומר לך שעצם זה שרשומים שעבודים על החברה עדין לא אומר דבר כשלעצמו. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38