אין רוב

  • אין רוב של 80% לתמ"א 38/2 פנייה למפקחת על הבתים
    לאו | 02/05/2013 11:19

    בבניין שלנו בר"ג 6 דיירים,החלו התקשרות עם חברה יזמית כמו כן 4 דירות חתמו על הסכם מולו.2 דירות מתנגדות לביצוע הפרוייקט, האם במקרה זה ניתן יהיה מצד רוב הדיירים לפנות למפקחת רישום מקרקעין,למרות שאין להם רוב 80% כולל שטחים משותפים,ומה הכלים העומדים לרשותם?לציין כי אנו בעד פינוי בינוי 38/2 אך בעוד כשנתיים/שלוש,ולא מתי שמכתיבים לנו.לא כוחנות היא הדרך.

    • אין רוב
      עו"ד אילן הלוי | 03/05/2013 11:15

      לאו שלום! בפרויקט תמא 38/2 זקוקים לרוב של 80% לצורך פניה למפקח. אם אין לא ניתן. אפשר אולי לפתוח חזית מריבה עם המתנגדים לגבי הצורך להוציא הוצאות לתחזוקת הבנין, אבל זה כמובן תלוי במצבו. אני מבין שאתם מתנגדים. לדעתי זו טעות. אתם רק תרוויחו מכך. ממילא עד שנחתם הסכם ועד שמוציאים היתר בניה יכולים לעבור שנתיים כך שיתכן שאין לכם בכלל בעיה. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • אין רוב-השלכות
        לאו | 03/05/2013 15:34

        אילן,קודם כל תודה על תשובה מהירה.שאלתי היא האם הם יכולים לפנות ,באמצעות עו"ד מטעמם לבימ"ש אזרחי,לתביעות,שמן הסתם לא מתמחה בתמ"א 38 ולחייב אותנו להסכמה כולל למנות משהוא שיחתום בשמנו על חתימה מול הבנק.ובנוסף גם תביעה כספית לתשלום על האובדן הכנסות.(הרי אנחנו יודעים שהיזמים משלמים לעו"ד,גם אם הוא נבחר ע"י הדיירים והוא עושה תועלת ששווה לו להוציא כספים לעמוד מולנו,הרי יש דיירים שלא "חושבים הרבה" והוא מנצל זאת.ולנו קשה לעמוד מול היזם מבחינת עלויות לעו"ד בימ"ש וכו.)האם היה לכך תקדים?ומה עמדת בימ"ש בנידון,אם לא עבר 80% ולא הגיע דרך המפקח? חשוב לי לציין כי טרם נפגשנו עם העו"ד,מהסיבה כי אנו רוצים,אך לא בצורת הכתבה,ולא מחמת בצע סחיטה וכסף...לא העלנו דרישות.

        • אין רוב
          עו"ד אילן הלוי | 04/05/2013 23:26

          החוק מאוד ברור והוא מחייב רוב של 80%. גם אם יפנה בתביעה לבית משפט רגיל אני לא חושב שיש לו הרבה סיכוי. בכל מקרה אני אישית חושב שפרויקט תמא טוב לכל הצדדים וחבל לא לנסות להגיע להסכמות. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38