פינוי דיירים מבוגרים

  • פינוי דיירים מבוגרים במן ביצוע פרוייקט תמא 38
    נטע | 01/05/2013 12:06

    אמי אשה מבוגרת המתגוררת בבניין בו מתקיים הליך מתקדם לקראת פרוייקט תמ"א 38. פנינו הן לעו"ד המייצג את דיירי הבניין והן ליזם הפרוייקט,בבקשה לפנות את אימי בזמן ביצוע הפרויקט(השכרת דירה)היות ואינה יכולה להתגורר בתקופה זו בפיגומים,ונענינו בשלילה. ב. איננו מתנגדים לביצוע הפרויקט (ואיננו רוצים להקרא סרבנים ולהגיע לבית המשפט. האם יש בידך עיצה כיצד נוכל לפתור בעיה זו? ג. האם מבחינה אתית ואו מוסרית (ניגוד עיניינים)האם אין פגם במידה וקבלן המייצג את דיירי הבניין מקבל שכרו מהקבלן? ד.האם אותו קבלן אכן ייצג נכונה את דיירי הבניין אל מול הקבלן? ה.אימי גרה בקומה ראשונה והיא הנפגעת העיקרית בזמן הפיגומים,היות וכל תהליך הבניה עובר דרכה. ו.עד היום היו חניות לכל הדיירים חלקם רשומות בטאבו וחלקם אינן רשומות. לאימי אין חניה רשומה ,אך תמיד היתה חניה. חניות הבלתי רשומות נלקחות לטובת הדיירים החדשים ואילו דיירי הבנין הותיקים נשארים ללא חניה. האם אין כאן פגיעה בזכויות הדיירים? ז.נבנינת מעלית הידראולית אל מול המרפסת של אימי שתסתיר לה את הנוף ותחסום את האוויר,תפריע ברעשים במהלך היום .האם זו נחשבת לפגיעה והאם יש כאן מקום להתנגדות שמתקבלת על הדעת ,ואם כן במי אפשר להעזר על מנת להתנגד ,כי למפקח על הבתים המשותפים לא ניתן להגיע לפני תביעה

    • פינוי דיירים מבוגרים
      עו"ד אילן הלוי | 01/05/2013 13:11

      שלום נטע! א. תקופת הביצוע היא אכן תקופה לא נוחה. יזמים משתדלים להמנע מלהגיע להסדר פרטני בגלל החשש שאם יענו לבקשה שלך יהיו גם דיירים אחרים שיהיו להם דרישות. ראשית - תנסו לשכנע את היזם. אם לא מצליח- מציע כי תבדקו האם אתם לא יכולים פשוט להשכיר את הדירה ולשכור לאימא דירה חלופית. למרות שהדירה תהיה בבנין בשיפוץ אני משוכנע שבהפחתה מסוימת של דמ השכירות תמצאו שוכר. אגב- בכל מקרה, מאחר ועוד לא נחתם ההסכם ובודאי לא התקבל עדין היתר הבניה, יש לכם להערכתי עוד כשנה וחצי ללא טרדות. ב. אני מניח שהתכוונת לעו"ד. היזם ישמח לא לשם לעו"ד של הדיירים אבל, לפחות בכל המקרים שאני מכיר, לא נמצאו הדיירים שהיו מוכנים למממן מכיסם את שכר עורך הדין שלהם ולמנוע ממנו את החשש שימצא בניגוד ענינים. בכל מקרה- חזקה שעו"ד שבחרתם ידע לייצג אותכם נאמנה. ג. אני לא יודע מה תנאי ההסכם ולכן איני יכול לענות אם הייצוג היה הולם. בכל מקרה זה נראה לי מסוכן לתת על כך חוות דעת מבלי שבקיאים בעובדות. ד. החניות זו בעיה. היזם חייב לספק חניות לדירות החדשות. בהחלט יתכן שלא יהיו עוד מקומות חניה עבורכם. זה חלק מהשיקול שלכם אם לחתום על ההסכם. ה. אם יש טענה תכנונית לגבי מיקום המעלית אני מציע שתנסו להסדירה עוד לפני חתימת ההסכם. גם אם לא תחתמו על ההסכם לא נראה לי שזה יתקבל כנימוק טוב מצידכם בפני המפקח. מה שאני מציע הוא לנסות ולשנות את הגזירה (שמשותפת גם לדירות מעל/מתחת) כבר ברמה התכננית מול מהנדס הרישוי בעיריה. אילן הלוי,עו"ד מנהל פורום תמ"א 38