מה נוסף בתוספת?

  • מה נכלל ב- 25 מ"ר לפי תמ"א 38
    יאיר | 26/02/2013 17:10

    שלום רב, האם תוספת מרפסת שמש נכללת במסגרת השטח של 25 מ"ר אותו ניתן להוסיף לפי תמ"א 38 (כפי שאמרו לנו בהצעה שקיבלנו), או שניתן להוסיף ממ"ד + חדר/תוספת בשטח של 25 מ"ר ובנוסף מרפסת שמש (כפי שראיתי בהצעות/מפרטים בבתים אחרים)? אודה על הבהרת הדברים.

    • מה נוסף בתוספת?
      עו"ד אילן הלוי | 26/02/2013 17:50

      ממ"ד + חדר עד 25 מ"ר ובנוסף מרפסת שמש. אבל הכל כמובן כפוף לכך שבכלל ניתן להוסיף ולבנות שטחים אלו במגרש הספציפי. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה
        יאיר | 27/02/2013 08:26

        תודה רבה

      • מס שבח על תוספת מרפסת
        גל | 09/09/2014 15:50

        האם שטח המרפסת נספר ב-25 מטר תוספת? אם זה בנוסף - האם יש מס שבח על תוספת המרפסת?
        המרפסת לא מופיעה בתוספת זכויות הבניה.

        • האם שטח המרפסת נכלל ב-25 מ"ר תוספת על פי תמ"א 38?
          עו"ד אילן הלוי | 09/09/2014 16:06

          שלום גל!

          שטח המרפסת לא נכלל ב- 25 מ"ר תוספת על פי תמ"א 38.

          אין מס שבח על האפשרות להוספת/בנית מרפסת.

          שטחי המרפסות מוסדרים גם בתקנות התכנון והבניה. כן יש לבדוק כי במגרש הספציפי ניתן להוסיף מרפסות ומה שטחן הצפוי.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          • תוכל להפנות אותי לחוק עליו אתה מסתמך
            גל | 09/09/2014 16:16

            אשמח אם תפנה אותי
            חוק מיסוי מקרקעין תיקון מס 62 מעניק פטור על זכויות הבניה - ושאני מסתכל על זכויות הבניה בתמ"א 38 לא מצוין תוספת מרפסת וכן מצוין תוספת 25 מטר.
            על איזה חוק/תקנון אתה מסתמך?

            • על איזה חוק/תקנון ניתן להסתמך?
              עו"ד אילן הלוי | 09/09/2014 17:33

              תבדוק בתקנות התכנון והבנייה (חישוב שטחים ואחוזי בנייה בתוכניות ובהיתרים), התשנ"ב - 1992 שם נקבעה הזכות לתוספת מרפסות בנוסף לשטחים עיקריים

              אילן הלוי, עו"ד
              מנהל פורום תמ"א 38

              • מס שבח
                גל | 09/09/2014 18:42

                כן אבל לא נאמר שאין מס שבח.
                הרי הפטור ממס שבח הוא על תוספות שהוגדרו בתמ"א 38 : 25 מטר,מעלית,חניה וכו.לא מצוין מרפסת.ולכן לא ברור למה אין מס שבח על תוספת בניה שלא הוגדרה

                • תמ"א 38 - מס
                  עו"ד אילן הלוי | 10/09/2014 10:10

                  גל שלום!

                  סעיפי הפטור נוקטים במונח "התמורה המשתלמת מושפעת מזכויות הבניה לפי תוכנית החיזוק".

                  מרפסות הן בהגדרה שטחי שירות הנלווים לשטחים העיקריים הנמכרים הפטורים לפי סעיפי החוק. על כן לא מטילים מס שבח  על הזכות לתוספת המרפסות במסגרת הסכמי תמ"א. אם היה מדובר על זכויות בניה (שטחים עיקריים) נוספים מכוח תוכניות אחרות בהחלט היה מוטל מס ומכירתם לא היתה פטורה.

                  אילן הלוי, עו"ד
                  מנהל פורום תמ"א 38

                  • תודה  לת
                    גל | 11/09/2014 08:38