דירות בגדלים שונים

  • תמ"א 38/2 בבניין של דירות בגדלים שונים
    ליאת | 22/01/2013 22:42

    שלום רב,אנו 5 בעלי דירות בבניין משותף המעוניינים לצאת לתמ"א 38/2. כל דירה בבניין שונה בגודלה מרעותה ולשתיים מהדירות יש זכויות בנייה על הגג שטרם נוצלו (קיים הסכם דיירים בנושא כיוון שדירה אחת כבר בנתה על הגג. השתיים האחרות טרם בנו). איננו מצליחים להגיע להסכמה לגבי אופן חלוקת המטרים החדשים (שנקבל מהקבלן) בינינו. כיצד נהוג לחלק את השטח במקרה כזה? כיצד נהוג לפצות דירות שלא ניצלו זכויות בנייה?

    • דירות בגדלים שונים
      עו"ד אילן הלוי | 23/01/2013 12:40

      ליאת שלום! לגבי הדירות הרגילות אין כל חשיבות לכך שהם בגדלים שונים. היזם יציע לכם תוספת שטח לכל דירה. לגבי דירות עם זכויות בניה על הגג- לא הבנתי מהיכן מקור הזכות ואני לא נכנס לזה. אני הייתי מציע שתתרגמו את זכויות הבניה למטרים בנויים ותסכימו שהיזם יתן לאותן דירות תוספת על בסיס שטח הדירה הקיימת + המ"ר של הזכויות. לדוגמא- נניח דירה בשטח 70 מ"ר. יש לה זכויות לבניה של עוד 30 מ"ר. אם יחס ההמרה הוא 1:2 לדוגמא אז תסכימו ששטח הדירה הבסיסי של אותה דירה הוא 85 מ"ר ועל זה היזם יוסיף מה שיוסיף. אם לא תצליחו להסכים על המפתח אני ממליץ לקחת שמאי מקרקעין. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • דירות שונות
        ליאת | 24/01/2013 07:25

        עו"ד אילן הלוי, תודה רבה על תגובתך המהירה. עזרת לנו מאוד.האם תוכל להמליץ לנו על יחס המרה? בבניין 2 קומות: בקומה עליונה 3  דיירים - אחד בנה קומה נוספת על גגו והשניים האחרים לא מימשו את זכותם. בקומת קרקע - 2 דיירים הנהנים משימוש (לא בטאבו) מהגינה האחורית. גודל הדירות שלא מימשו הוא 65 מ"ר.תודה רבה מאוד על עזרתך.

        • דירות שונות
          עו"ד אילן הלוי | 24/01/2013 14:26

          שלום ליאת! אם דייר אחד מימוש זכויות בניה שהיו לו על הגג אז ניתן להניח כי השניים האחרים יכולים לבנות אותו שטח. אני לא יודע על איזה מקום מדובר- יש הבדלים בשווי מ"ר לבניה במקומות שונים. בכל מקרה- אם לא בתוך תל אביב- נראה לי סביר להתחיל בסביבות 40% (1:2.5). אבל צריך לבדוק גם כמה זכויות בניה בכלל יש במגרש ומה ניתן לנצל שם. האמת - אני חושב שצריך הכיר יותר את הנתונים כדי לתת לכם עיצה מדויקת יותר. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

          • דירות שונות
            ליאת | 25/01/2013 14:23

            עו"ד אילן הלוי שלום,תודה רבה על עזרתך!ליאת