תיק בנין/מידע תכנוני

  • תיק בניין/מידע תכנוני
    משה | 21/01/2013 22:33

    שוב שלום. אני מוכרח לציין שאני נהנה מאוד מהשירות בפורום. תודההזמנתי בתשלום מידע תכנוני מהמחלקה למידע ומיפוי. הבנתי שזה מידע ראשוני על הבניין. האם שייך לבנות מה שאני מבקש. ברצוני לדעת האם זה נקרא גם תיק בנייה (בדיקת זכויות בנייה)? האם לתיק בנייה יש עוד שמות?תודה

    • תיק בנין/מידע תכנוני
      עו"ד אילן הלוי | 22/01/2013 12:49

      משה שלום! אנו שמחים שאתה נהנה מהפורום. לא בדיוק הבנתי את השאלה - נראה שמשהוא השתבש בכתיבה. בכל מקרה- מה שהזמנת זה את המידע התכנוני וזה מצוין. הכוונה במונח "תיק הבנין" הוא בדרך כלל לתיק הפיזי של הבנין (לכל בנין יש תיק) ובו מצויים המסמכים הרלבנטיים לבנין- כמו היתר הבניה, תוכניות לגבי הבנין הקיים ועוד. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • המשך לשאלה
        משה | 22/01/2013 13:48

        שלום עו״ד אילן הלוי. דווקא לא היה בעיה בכתיבה. אז כנראה אני מבולבל מעט. השאלה היא כזאת. פשוט ראיתי שאפשר לקבל תיק בניין בחינם. וניסתי להבין האם אותו תיק בניין הוא נקרא גם מידע תכנוני? אני שילמתי על המידע תכנוני כי הבנתי שזה סוג של ״מידע ראשוני״ שצריך לעשות לפני כל גישה לפרוייקט בנייה שאכן מגיע בתשלום. אז מה בעצם ההבדל בין מידע תכנוני לתיק בניין?תודה רבה. משה

        • תיק בנין
          עו"ד אילן הלוי | 23/01/2013 12:31

          משה שלום! אתה ביקשת לקבל מידע תכנוני. תיק בנין בדר"כ הכוונה לתיק פיזי בו נמצאים מסמכים הקשורים לאותה חלקה (כמו היתר בניה תוכניות וכו'). אתה צריך גם לעין בתיק ורצוי לצלם מסמכים חשובים אלו. בתיק הבנין לא נותנים מידע תכנוני אלא אתה רק מעיין במסמכים המצויים בתיק. אילן הלוי, עו"ד