חניה בטאבו

  • תמ"א 38 - חניה בטאבו
    ליה | 13/01/2013 17:39

    שלום, מופעל עלינו לחץ על ידי עורך הדין והקבלן-יזם לחתום על חוזה שבו אנו אמורים לוותר על חנייתנו שרשומה בטאבו לטובת מכפיל חניה. באחד מן המכתבים שקיבלנו מעורך הדין רשום כדלקמן: "הבעלות בחנייה איננה בעלות הדומה לבעלות קניינית בדירה, מדובר ברכוש משותף שהוצמד לאחד הבעלים במהלך רישום הבית המשותף ועל כן, ניתן גם ניתן להפריד את יחידת הדיור מהבעלות על החנייה. יתרה מכך, בישראל הזכות הקניינית היא זכות יחסית ולא מוחלטת – במקרה שלך זכותך לחנייה (הגם שאינה זכות קניינית טהורה) נסוגה גם נסוגה בפני זכותם של 5 בעלי נכסים לשיפור מצבם הקנייני וחשוב מכך, זכות לחיים בבניין הבטוח מפני רעידות אדמה ואיום רקטי וטילי. העובדה שציינתי לעיל, מופיעה בשורה ארוכה של פסקי דין והכרעות וועדות ערר לתכנון" אבקש לדעת האם מילים אלו נכונות הן, האם אמת וצדק יש בדבר. אנא עזרתכם, תודה רבה לתשובתכם ליה נ.ב. אבקש לציין אין לנו התנגדות לתמ"א אלא רק חוסר הסכמה ללקיחת ואו פיצול חנייתנו שקנינו במיטב כספנו

    • חניה בטאבו
      עו"ד אילן הלוי | 13/01/2013 18:43

      ליה שלום! אני לא חותם על כל מילה של עורך הדין, למרות שהוא בהחלט ניסח יפה את טענותיו. הכוונה שלו היא שמול האינטרס הקניני שלך בחניה צמודה עומד האינטרס הכללי לחיזוק הבנין כולו וכי אינטרס אחרון זה גובר. מה שאני מציע - אם את היחידה עם חניה צמודה וכל היתר לא- הגיוני לדרוש פיצוי מסוים עבור המעבר מחניה רגילה לחניה במתקן. אם לכל הדיירים יש חניה צמודה וכולם הסכימו לוותר - לא תהיה לך ברירה אלא לפעול כמו היתר. אם לא הבנתי משהוא בנתונים - נא תקני אותי. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • ראשית תודה
        ליה | 14/01/2013 11:46

        שלום אילן ותודה רבה על תשובתך, מתוך 6 דיירים בבניין יש רק ל 4 דיירים חניה בטאבו (אני אחת מהן) כל אחד מן הדיירים להוט כבר לבצע את התמ"א מהסיבות שלו (תוספת של חדר נוסף כממ"ד, מרפסת, מעלית וחיזוק הבניין כמובן) שני הדיירים שאין ברשותם חניה התנו את חתימתם בתנאי שיקבלו חניה. משהובטחה להם חניה ע"י הקבלן הם חתמו על החוזה. זה נראה לי לא צודק ומגוחך שאני צריכה לפצל את חנייתי ולחלוק אותה לטובת שכן שאין לו חניה כשחנייתי היא בטאבו (אני לא מדברת על חניה לטובת הדיירים החדשים שיהיו שלהם מחוייב היזם/קבלן לתת) מה גם שדיירת אחת מהדירות שאין ברשותה חניה היא מבוגרת ואין ברשותה רכב התנתה את חתימתה בקבלת חניה כדי שערך דירתה יעלה. זה הרי ברור ששני הדיירים הללו יוצאים מורווחים מכל העניין ואני המופסדת (ברור שיסכימו) אם ארד לשורש העניין אז מתוך 4 הדיירים שחנייתם בטאבו: 1. דירה בשכירות כך שלבעלים לא מפריע העיקר שמשביח דירתו ותשואת שכירותו תהיה גבוהה יותר 2. דירה שבעל הדירה נותן לאחד מדיירי הבניין שאין לו חניה לחנות מידי פעם בחנייתו כי הם חברים. 3. דירה שבעלי הדירה לא צעירים הם וכבר משתוקקים למעלית. 4. אנוכי. זה פשוט חוסר צדק וגזל, כאילו יכנסו לי לדירה ויקחו לי את אחד מהחדרים מה ההבדל? יום טוב, ליה

        • חניה בטאבו
          עו"ד אילן הלוי | 14/01/2013 19:03

          אני מבין את ההרגשה שלך ליה. את מרגישה שאצלך ערך החניה ירד בגלל המעבר מחניה רגילה לחניה במתקנים בעוד שאצל 2 דירות אחרות הם עלו מכלום לחניה במתקנים. אם מתוכננים בפרויקט בכל זאת מספר חניות רגילות, תנסי לעמוד עך כך במו"מ שאת תקבלי אחת מהם. אם אין, או היזם עומד על רגליים אחוריות, נראה לי הגיוני לדרוש שתקבלי (לכאורה גם יתר בעלי החניות הרגילות) סוג של פיצוי. בעולם רגיל 2 בעלי הדירות האחרות היו מפצים אותכם. בעולם של התמ"א זה כנראה לא יעבוד והכל עובר דרך היזם. אבל - אם לדוגמא יש סדר בחירה של חניות ו/או מחסנים או דברים כאלו אז לגיטימי שתדרשי להיות ראשונה (שוב- לכאורה גם יתר השלושה) + ניתן לבקש הקצב קטן לשיפור מפרט הדירה. אני לא יודע על איזה עיר ומקום מדובר. בואי נניח שחניה במתקן שווה כ- 15% פחות מחניה רגילה. את יכולה להעריך שווי חניה ובהתאם לכך את גובה הנזק לכאורה שנגרם לך ולמצוא את הפתרון שירגיע אותך. אם היזם בכל זאת לא מוכן לכלום - אל תחתמי על ההסכם. נכון שבהליך בפני המפקח כנראה יכריחו אותך אבל לא בטוח שעל ענין קטן כזה היזם לא יעדיף להגיע להסדר מהיר. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

          • תודה רבה
            ליה | 15/01/2013 11:38

            עזרת לי הרבה. שהקב"ה יברך אותך שבוע מבורך

    • שכן החליף מיקום חנייה בטאבו עם אמא שלי
      טליה | 20/06/2021 10:09

      אמא שלי אישה אלמנה נכה שגרה עם מטפלת. הדיירים בהוראת עיריית ירושלים שיפצו את החנייה הרשומה על שמם בטאבו. השכנה החליטה על דעת עצמה כשתלו את השלטים מעל החנייה להתחלף עם אמא שלי. לקחה לה את החנייה הרשומה על שמה ונתנה לה חנייה שלה במקום טוב פחות ושם נקבע השלט. האם במכירת הדירה יש לזה משמעות. מבחינת שטח החנייה המשפטיים לאימי בטאבו