שכר טירחה

  • שכר טירחה
    יעל | 06/01/2013 17:08

    שלום מה טווח המחירים שעו"ד מקבל בפרויקט תמ"א 38. העו"ד שמייצג את הדיירים. אם זה משנה הבנין בתל אביב, 16 דיירים תודה

    • שכר טירחה
      עו"ד אילן הלוי | 09/01/2013 13:54

      יעל שלום! בתל אביב ובמספר כזה של דירות סביר לתמחר לפי 5,000 - ש"ח לדירה לערך. עדין יתכן שתמצאי עורכי דין שידרשו פחות (וגם יותר).

      • המשך שכר טירחה
        יעל | 09/01/2013 15:06

        עו"ד בקש מאיתנו 160K, לפי מה שרשמת הסכום כפול מהממוצע בשוק. האם שכר טירחה כל כך גבוה יכול לפגוע בנו בהמשך הדרך מול הקבלן? לדוגמא יחסוך בבינוי כדי להגדיל את הרווח שלו? תודה יעל

        • שכר טרחה
          עו"ד אילן הלוי | 09/01/2013 15:32

          אני לא מכיר את הבית המדובר ועד כמה העיסקה מסובכת אבל, על פניו נראה גבוה. עדין לא נראה לי שזה פער שהקבלן יבהל ממנו או ינסה לחסוך במקום אחר כדי לפצות על תשלום זה. אני כן מציע- מאחר ובסופו של דבר נהוג שהיזם מממן את שכר עו"ד הדיירים - שלא תסכמו מחיר אלא אם אתם בטוחים שהיזם שבחרתם / תבחרו יסכים לשלמו. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

          • אותה שאלה בנושא של תמא 38/2
            גלית | 10/01/2013 14:48

            שלום, אנחנו דיירים בבניין דומה בגבעתיים. מה שכר הטרחה המקובל לפרויקט תמ"א 38/2?

            • שכר טרחה עו"ד
              עו"ד אילן הלוי | 10/01/2013 15:23

              גלית שלום! התשובה לא משתנית. אני שב ומציע לא לסכם דבר בכתב אלא להכפיף הכל להסכמת היזם שיבחר. כמובן שאם אתם מעונינים בעו"ד מסוים תדאגו ותעמדו על כך מול היזם. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38