תגובה- פיצוי ועורך דין

  • פיצויי ועורך דין
    אורית | 06/11/2012 00:01

    אני נמצאת במצב בו חתמו על חוזה תמ''א 38 כבר 14 דיירים מתוך 16. ואני אחת מתוך 2 שלא חתמתי. הבית נמצא בבת ים ברחוב צפוף מאוד. קבלן מתחייב לשפץ בינין ולבנות מעלית. אבל כתוספת לדירות רק להוסיף מרפסת שמש, מכוון שאין מקום להוסיף ממ''ד\חדר. לגבי מרפסות:  חלק מהדירות מקבלות מרפסת בגודל 2מ''ר וחלק של 11 מ''ר יש כאלו ש5 או 4 מ''ר. ואין שום פיצוי כספי. על גודל שונה של המרפסות. הדיירים שחתמו ככל שנראה בכלל לא ידעו שנהוג לקבל יותר, חתמו כרצו מעלית ושיפוץ בינין. אני משכירה את הדירה ולא כל כך נכנסתי לפרטי פרויקט. עכשיו כאשר יצאה תיקון חוק חדש לגבי 2.5 קומות אז הבנתי שיכולים לטבוע אותי אצל מפקח.השאלה שלי מה הסיכויים וגם הסיכונים שלי בטביעה הזאת?הדירה שלי מקבלת מרפסת 2 מ''ר ודירות של שכנים יותר. האם המפקח יאשר פיצוי עבורי עבור גודל מרפסת או להפך אצטרך לשלם פיצוי על עיכוב לדיירים?מה הוא הגובה הצפוי של כל אחד מהפיצויים?ועוד שאלה. יש לנו עורכת דין שמציגה את הדיירים(ולא את הקבלן). היא לא מסכימה שנעשה משא ומתן מול קבלן. היא פשוט טוענת "אני לא מרשה. אני לא רוצה שקבלן יבזבז כסף כי זה יסכן את הפרויקט. ואני רוצה שהפרוייקט יצליח.". למרות שקבלן נראה פחות קשוח. זה מקובל שדוקה עורכת דין של דיירים כל כך נגד הטבות לדיירים? מה אני יכולה לעשות במקרה כזה? להזמין עורך דין שייצג רק אותי? כמה זה עולה בערך? כמה זה ישפר לי את המצב?תודה

    • תגובה- פיצוי ועורך דין
      עופר | 07/11/2012 00:44

      כדאי לך מאוד להתייעץ עם עו"ד שלך. אסור לחסוך במקרה זה - לפעמים בזול עולה ביוקר. מציע לך להשקיע 1500 ש"ח בייעוץ של עורך דין שלך ולא להצטער אחר כך

    • פיצוי ועורך דין
      משרד עו"ד אמיר לנטון | 12/11/2012 14:05

      אורית שלום רב, צריך לבחון את כלל נתוני המקרה שלך. כעקרון הדבר נתון למשא ומתן מול היזם/קבלן. ניתן לפנות לעו"ד שיסייע לך ספציפית לאור המצב שתיארת בברכה, משרד עו"ד אמיר לנטון מנהל פורום תמ"א 38