היבטי מע"מ בתמ"א 38/2

  • פטור ממע"מ תמ"א הריסה ובניה
    תמאיסט | 28/10/2012 10:02

    שלום, הבנתי שהיו לאחרונה עדכונים לגבי פטורים ממסים, ורציתי לדעת האם קיים פטור ממע"מ בעסקה של תמ"א הריסה ובניה, כך שהיזם שמוכר את הדירות לא צריך לנכות מע"מ מהתמורה שהוא מקבל על הדירות? או שפטור זה חל רק במסגרת תמ"א של חיזוק והרחבה? תודה!

    • היבטי מע"מ בתמ"א 38/2
      רפאל דלל, עו"ד (רו"ח | 12/11/2012 21:19

      שלום רב לתמאיסט, אני מניח ששאלתך מתכוונת לתיקון 74 לחוק מיסוי מקרקעין שהתקבל ביום 24.7.12, ונועד להכיל את הפטורים המיוחדים ממס שניתנו בפרויקטים של תמ"א 38/1 גם במקרים של תמ"א 38/2 (הריסה ובניה מחדש). עפ"י תיקון 74 לחוק מיסוי מקרקעין, ניתן פטור ממס שבח בגין זכויות בניה עפ"י תמ"א 38 גם במקרה של יישום תמ"א 38/2, הואיל וסעיף 31ב לחוק מע"מ מעניק פטור ממס ערך מוסף ביחס לשירותי בניה שניתנו בתמורה למכירת זכויות בניה לפי תמ"א 38 שמכירתן פטורה ממס שבח, הפטור ממס ערך מוסף יחול גם על שירותי בנייה שינתנו בתמורה למכירת זכויות בניה לפי תמ"א 38/2 (בגלל שניתן פטור ממע"מ להבדיל ממע"מ בשיעור אפס, היזם לא יהיה רשאי לקזז מע"מ תשומות בגין עלויות בניה אלו). לעיל סוכמה סוגיית הפטור ממע"מ, אך אין באמור כדי לפטור את היזם מחובת גביית מע"מ בגין מכירת הדירות ל ידו בפרויקט, שהוא מקים לפי תמ"א 38/2. בברכה, רפאל דלל, עו"ד (רו"ח) רפאל דלל ושות' עורכי דין