עלות תמא

  • עלויות תמ"א הריסה ובניה
    תמאיסט | 25/10/2012 21:32

    שלום, רציתי להבין בגדול מהן סך העלויות של פרויקט תמ"א 38/2, בהתחשב בנתונים הבאים: בניה של בניין בשטח של 8100 מ"ר (80 דירות, שטחי שירות ומחסנים); חניון תת קרקעי ל- 120 מכוניות; עלויות הריסה של הבניין הקיים; עלויות של נותני שירותים שונים (אדריכל, מהנדס, עורך דין וכו´); וכל עלות נוספת שחיונית לצורך הפרויקט עצמו (כולל מיסים ואגרות למיניהם שאין עליהם פטור בתמ"א, ולא כולל עלויות שכר דירה לדיירים המפונים). אשמח לקבל אינדיקציה ריאלית (גם אם גסה מאוד) לעלות בהתחשב בסטנדרט בניה רגיל ולא מחירים מנופחים. אני רוצה לקבל אינדיקציה כללית לגבי כדאיות של פרויקט לפני שאני פונה עם זה לגורמי מקצוע. תודה על העזרה.

    • עלות תמא
      דרור | 25/10/2012 21:45

      כדי לדעת היתכנות כלכלית יש לדעת כמה דירות קיימות בבניין המיועד להריסה.היחס צריך להיות 1:3 באזור המרכז . לגבי עלויות אשמח להעביר לך הערכה די מדוייקת . דרור

      • לא שאלתי על היחס של הדירות
        תמאיסט | 25/10/2012 21:53

        את זה אני מכיר. שאלתי רק על העלויות בהתחשב בנתונים שציינתי. אשמח אם תפרט כאן תודה!

        • תמ"א 38 - דוח 0
          עו"ד תומר יפת | 13/11/2012 14:49

          לתמאיסט שלום, אתה בעצם מבקש לקבל נתונים לדוח 0 של יזם / קבלן כאשר הוא בא לנתח כדאיות כלכלית של פרוייקט. זה לא משהו שניתן לעשותו בפורום שכן הוא מורכב מפריטים רבים ומנתונים משתנים. בכל מקרה, בהצלחה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38