מכשיר הנשמה

  • היעדר מכשיר הנשמה במרפאה
    יוסי | 01/07/2011 12:01

    שלום, האם היעדר מכשיר הנשמה במרפאה או אי תקינותו מהווה רשלנות רפואית? מדובר במקרה בו פציינט בן 20 ימים הגיע למרפאה עם צורך לחבר אותו מיידית למכשיר הנשמה אשר נתגלה כלא תקין. תודה רבה.

    • מכשיר הנשמה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 03/07/2011 13:24

      איזה מכשיר הנשמה? איזו מרפאה? פציינט בן 20 ימים? השאלה לא ברורה..

      • הבהרה
        יוסי | 03/07/2011 22:11

        שלום, הכוונה היא שפצינט שהגיע למרפאה מלווה באמא שלו, לאחר קשיי הנשמה וכחלון, היה צורך לחבר אותו מיידית למכשיר הנשמה (חמצן), אותו מכשיר נתגלה כלא תקין ועל כן הרופא הזמין ניידת טיפול נמרץ והילד הופנה לביה"ח. מדובר במרפאה עצמאית אשר מפעילה אותה עמותה ונותנת שירות בין היתר לחברי קופת חולים כללית. תודה.

      • אנא תשובתכם
        יוסי | 13/07/2011 16:37

        אנא תשובתכם. תודה.

        • האם המטופל ניזוק בשל העדר מכשיר ההנשמה?  לת
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/07/2011 16:14

          • תשובה
            יוסי | 14/07/2011 20:33

            הדבר שהיה דרוש לו זה רק חמצן, עקב היעדר מכשיר הנשמה במרפאה נותר הפעוט כ- 10-15 דקות ללא חמצן, הוא אושפז אחר כך בבית חולים כ- 4 ימים כאשר הטיפול שקיבל חיבור למכשיר הנשמה בלבד.  לפי התשובה שקיבלתי מרופא, עקב אי קבלת חמצן במיידי,  הדבר יכול חס וחלילה לגרום נזק עתידי. עדיין האם היעדר מכשיר הנשמה במרפאה בניגוד לתקנות בריאות העם, הוא דבר שניתן לתבוע בגינו??

            • אנא תשובתכם ...בבקשה  לת
              יוסי | 17/07/2011 10:29

        • תשובה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 17/07/2011 11:18

          מהפרטים שמסרת עולה כי לא ידוע כרגע על נזק ממשי שנגרם לילד. הואיל ומדובר בתינוק כמובן שהנזקים עלולים עוד להתגבש בעתיד, אך ניתן לדעתי לדעת כבר עתה האם אמנם נגרם נזק מוכח לרקמת המוח בשל חוסר חמצן. אם אמנם נגרם נזק כזה - הרי שאת זאת יוכל להוכיח נוירולוג ילדים מנוסה ובכיר. אם אין נזק כזה - יש להמתין ולהיווכח אם אמנם נגרם נזק. בכל מקרה, מציעה לכם לפנות לעו"ד ולהיוועץ באופן אישי, שכן לא ברור לי עד הסוף הארוע הנטען וייתכן שהוא מצדיק בירור יסודי כבר עתה.