דרישת הוצאות

  • טיפול שגוי בדלקת כבד
    עליזה | 04/05/2011 02:27

    שלום, אובחנתי כחולת דלקת כבד כרונית ומיד לאחר מכן פניתי לקופת חולים ולרופא מומחה. לאחר מספר בדיקות דם הרופא רשם לי תרופות אנטי ויראליות קשות (בעלות תופעות לוואי רבות) זריקה אחת לחודש וחמישה כדורים ליום. התרופה, בסל התרופות ממומנת בחלקה על ידי קופת החולים אך היה עליי לשלם דמי השתתפות בסך 270 ש"ח.  לאחר כחודשיים הופסק האישור ממוקד האישורים ולא יכולתי לקנות את התרופות (הטיפול נקבע לשנה עם אפשרות להמשך). לאחר בדיקה מעמיקה הסתבר לי שהטיפול שהרופא רשם היה מוטעה, מכיוון שבמצב של דלקת כבד על המטופל להזריק אחת לשבוע ולא אחת לחודש. פניתי לקופת החולים בבקשה להעביר אותי לרופא אחר ונאמר לי שאין עוד רופא כבד בירושלים ושאין לי אפשרות אחרת. פניתי לפניות הציבור ושם קיבלתי אישור לעבור לרופא מטפל מטעם בית חולים. כמה ימים לאחר מכן גם התקבל אישור ממוקד האישורים. במהלך הטיפול חוויתי תופעות לוואי קשות אשר מנעו ממני לעבוד בצורה סדירה, בימיי ההזרקות נגזל ממני לעבוד עקב סחרחורות צמרמורות והקאות ושאר ימיי הטיפול עברתי עם חום תמידי של 38 מעלות וכאבי ראש ותופעות דמוי שפעת. כעת אני מטופלת בידיים טובות והטיפול נקבע בצורה נכונה, הינני סובלת מתופעות לוואי אך הינני יודעת שזה למטרה טובה. האם יש לי אפשרות לתבוע את הרופא המטפל על הסכום שהוצאתי על התרופות לשווא, והאם יש לי זכות לדרוש ממנו החזר על תרופות אלו באופן פרטי על ידי מכתב.

    • דרישת הוצאות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/05/2011 12:49

      על פי שאלתך, אם אמנם היית זכאית לתרופות שלא ניתנו לך ולכן נאלצת להוציא בגינן הוצאות - ייתכן שתוכלי לפנות לקופת חולים בדרישה לקבל החזר. בכל הנוגע לתופעות הלוואי - על כך תוכלי לתבוע אם אמנם תצליחי להוכיח כי לו ניתנה לך התרופה במינון הנכון היו תופעות הלוואי מופחתות או מוקלות משמעותית, דבר אשר היה מצמצם את הוצאותייך (המוכחות).