תיק ניתוח שנעלם

  • העלמת תיק רפואי
    רפאל | 19/12/2010 22:49

    שלום אני בן 30 ולפני 7 שנים עברתי ניתוח באחד מבתי החולים המפורסמים בארץ. נגשתי לארכיון בית החולים במטרה לעיין בתיק הרפואי אולם נטען לי כי הם לא מוצאים אותו.. ויתכן שהוגש למרפאות החוץ ועדיין לא חזר משם. זאת לאחר שאני לא ביקרתי לא בבית החולים ולא במרפאות החוץ מאז. עד כמה זמן צריכים לשמור תיק רפואי? מה ביכולתי לעשות / לתבוע?

    • תיק ניתוח שנעלם
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/12/2010 10:41

      תיק רפואי בבית חולים בגין ניתוח צריך להישמר מעבר ל- 7 שנים. מצד שני, אם אינך קטין אני בספק אם תוכל להגיש תביעה בגין אותו ניתוח, אלא אם ביקשת את התיק מספר פעמים ולא קיבלת אותו תוך אותו פרק זמן ויש לך על כך תיעוד/ראיות. אם יש לך בסיס לתביעה תוכל להגיש אותה בשלב ראשוני ללא התיק, בהקדם, בגלל החשש להתיישנות התביעה ולבקש צו באמצעות בית המשפט לקבלתו.

    • העלמות של תיק רפואי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/12/2010 11:02

      למרות שחלפו 7 שנים תיק הניתוח צריך היה להישמר בבית החולים. עם זאת יש לקחת בחשבון שחלוף השנים עלול לגרום להתיישנות התביעה. אם יש בידיך הוכחות כי פנית לקבלת התיק תוך תקופה זו זה עשוי לסייע לך להתגבר על טענת ההתיישנות. כך או כך, מציעה לך לההזדרז ולהתייעץ עם מומחה בתביעות רשלנות רפואית, על מנת שיישמע את המקרה ויציע לך איך להתקדם לפני שתביעתך תתיישנן (אם כבר לא התיישנה).