רשלנות רפואית ונזק לראייה

  • שאלה האם זה רשלנות רפואית?
    ירון | 16/12/2010 01:02

    השאלה היא האם זה רשלנות קרובת משפחה שהיא ראתה בעין אחת טישטוש וקצת מסך אפור הלכה לרופא עיניים לבדיקה שיגרתית הרופא לא הזהיר אותה שיש לה בצקת או סכרת בעיניים וכעבור חודשיים הראייה הידרדרה ובעין אחת היא ממש לא רואה ממש מסך אפור וטישטוש לאורך כל הזמן הוא ידע שיש לה סכרת ולא יחס לכךחשיבות הוא גם לא שלח לצילום או בדיקה יותר מעמיקה יש לה סכרת והוא בתור רופא היה אמור מנוע הידרדרות ראייה לא יתכן שבגלל זילזול אפילו לא שלח אותה לצילום לראות עם יש בצקת ברשתית וכו' כמו כן מהזילזול והאי מניעה כי יש טיפול מונע שלא נעש בזמן הנימי הדם הגיעו למצב ולהידרדרות ברשתית והעין הידרדרה בצורה קיצונית בשביל להתנער אומרים שחולה סכרת זה יכול לקרות גם תוך חודש חודשיים אבל היא אמרה לו שיש לה סכרת והלכה בגלל שהיא ראתה טישטוש ואמרה לו שאולי היא צריכה משקפי ראייה והוא לא אמר כלום בנדון ולא שלח לצילום רק שממש הידרדר לחלוטין רק אז אמרו להלעשות צילום ברשתית וכו' ושם גילו שיש בצקת מאוד מלחיץ שיש רופאים שמזלזלים ולא מונעים נזקים עכשיו היא לא רואה בעין אחת המצב הידרדר והטיפול לא מועיל זה ממש אסון זה לא הוגן כ המצב הזה וכמובן שמפחיד שעוד חולי סכרת לא יטופלו כראוי ולא ישלחו אותם בזמן וזה יעלה במחיר כבד ולאבד ראייה וכו' היה אפשר למנוע את זה במידי כי ככל שעבר עוד חודש ועוד חודש כך הדם התפרץ והגיע לאישון או לרשתית וככה נגרם נזק .... מה אפשר לעשות בנדון האם הרופא הראשון גרם לרשלנות רפואית שגרמהלנזק ולאי מניעת הנזק כי במצב כזה יש לחולי כרת אפשרות למנוע בכל מיני תכשירים ואו טיפול שיכול למנוע היצתברות של כלי דם זה מאוד עצוב האם יש אפשרות לתבוע ?ואת מי ? את קופתהחולים שמחזיקה רופא שלמעשה זילזל ? או את קופת חולים עצמו ששמעו על טישטוש הראייה ועל הסכרת ולא הפנו פנייה ישירה ומיידית לצילום ומניעת המצב העגום ??? אם יש אפשרות לומר מה אפשר לעשות תודה .

    • רשלנות רפואית ונזק לראייה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/12/2010 15:03

      מובן שאם היו תלונות של החולה, שיש לה רקע סכרתי, על בעיות ראייה שלא זכו לבירור על ידי הרופא המטפל, וכתוצאה מכך הנזק הוחמר. יש בסיס לטענה של התרשלות. השאלה היא אם טיפול מוקדם יותר עשוי היה לשפר את מצבה ולמנוע את הנזק שנגרם. ככל שהתשובה על כך חיובית יש בסיס לתביעה.