רשלנות רפואית בביצוע ניתוח להסרת גידול

  • ניתוח להוצאת גידול סרטני
    אברהם | 13/12/2010 23:53

    בשנת 2004 עברתי ניתוח להוצאת גידול מכף היד, לאחר הניתוח הודיע לי הרופא כי לא הוציא את כל הגידול, בשביל לא לפגוע בתפקוד היד, וכי ננסה הקרנות, ואם יהיה צורך נעבור ניתוח נוסף, כמובן שהגידול חזר ויותר אגרסיבי, ולבסוף בבית חולים אחר נאלצו לבצע עוד ניתוח להציל את היד אך בסוף כרתו אותה. האם המנתח הראשון התרשל בכך שלא הוציא את כל הגידול?

    • רשלנות רפואית בביצוע ניתוח להסרת גידול
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/12/2010 14:55

      לא הבנתי משאלתך האם לאחר ההקרנות שבוצעו (לאחר הניתוח הראשון) נעשתה הערכה של מצב הגידול והוחלט על המשך טיפול. לא ברור משאלתך מה קרה בין הניתוח הראשון לשני. נא הוסף פרטים אלה לצורך מתן מענה

      • תודה על ההתיחסות, ולשאלתך
        אברהם | 19/12/2010 15:49

        בניתוח הראשון הוצא הגידול חלקית, הרופאים אמרו שהם לא הוציאו הכל , מכייון שפחדו לפגוע בתיפקוד היד, והם הציעו שאעבור הקרנות. עברתי חודש הקרנות, וחשבתי שהכל בסדר, אחרי מספר חודשיים הגידול חזר שנית. נעשה בבית חולים אחר ניסיון רפואי להציל את היד, אך מכיוון שלא צלח הוחלט לקטוע את היד. אני סבור שבניתוח הראשון נעשתה רשלנות רפואית חמורה בכך שלא הוציאו את כל הגידול במחיר פגיעה מסויימת בתפקוד היד, ומכייון שלא נהגו כך, נאלצו לקטוע את היד לאחר כשנה וחצי מאוחר יותר. מה דעתך ?

        • ניתוח חלקי להוצאת גידול ונזק רפואי
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/12/2010 16:11

          משאלתך עולה כי הההחלטה להסתפק בהקרנות לאחר הניתוח הראשון היתה שגויה ולכאורה לפחות עולה כי לא בוצעה ההערכה שלמה לאחר ההקרנות האם ההחלטה להסתפק בהוצאה חלקית של הגידול היתה מספקת. על מנת לבחון סיכויי תביעה יש לעיין בחומר הרפואי במלואו ולהיוועץ עם מומחים. מציעה לך לפנות להתייעצות עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית לבחינה מדוקדקת של סיכויי התביעה. בין היתר יש לבחון למשל האם ניתוח רדיקלי יותר, לו נעשה, היה מונע את חזרת הגידול. הרבה בריאות!